Waarom Amerikaanse bedrijven succesvol zijn. Of: De Verleiding

chicago2Een ding, he. Alles in de VS is gericht op verkoop.

ALLES.

Alles is erop gericht je te overtuigen om je geld uit te geven.

Ik weet (nog steeds) niet hoe ze het doen. Het is alsof overtuigen, verkoop, marketing zo vergaand geoptimaliseerd is dat men precies weet wat werkt. Hoe je dingen nog beter kunt presenteren. Hoe je producten onweerstaanbaar kunt maken. Hoe je een verkoopmoment aan kunt grijpen om zoveel mogelijk omzet te halen.

Het is gewoon verbazend. Ook om het te ondervinden. Natuurlijk koop ik er twee! Natuurlijk wil ik daar die extra chips bij voor 1 dollar! Natuurlijk is dat een koopje! 5 dollar maar…no way…dat is bijna gratis! Wat – gratis verzending en binnen twee dagen in huis, YAY, DOEN!

Amazon Prime, wel eens van gehoord? Soort superlidmaatschap voor Amazongebruikers. Altijd gratis verzending en altijd binnen 48 uur in huis. En met 1 click. 1 CLICK! Weet je hoe makkelijk het is om iets te kopen met maar 1 click en gratis verzending en misschien morgen al in huis?

Heeeeel makkelijk. Dat is het.

En weet je wat ook zo optimaal op verleiding is gericht? Verpakkingen, bill boards, reclameborden. Essentieel onderdeel van de verleiding. Zelfs het leven op straat is ervan vergeven. Je kunt nergens lopen zonder er mee in aanraking te komen.

Verbazend is het.

Maar ze zijn er wel succesvol mee, Amerikaanse bedrijven. Want mensen kopen tegen wil en dank. Of ze nu geld hebben of niet. Banken en bedrijven staan in de rij om je krediet te verlenen. En die bedrijven en banken verdienen grof geld.

Zou er ook een tussenweg zijn? Dat je echt goede producten echt integer aanprijst?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Rosalinde Markusantwoord
12 juli 2013 om 17:55

Ik vind het mooi om te zien hoe je je gedachten met je lezers deelt, zelfs (of juist daarom) als je de antwoorden niet weet. Dat is een mooie manier van bloggen!

Elja Daaeantwoord
14 juli 2013 om 18:30
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

Thanks! Grappig he. Toen ik net begon met bloggen dacht ik dat bloggen betekende dat je anderen uitlegt hoe iets zit. Nu zie ik dat inderdaad heel anders. Ik ga toch stiekem meer richting het life logging, verslag doen van je leven. Weet niet of dat nou slim is voor mensen die enorme bezoekersaantallen nastreven (die zoeken toch vooral info denk ik?) maar voor mij werkt het! 🙂

Linda Rosalinde Markus
18 juli 2013 om 22:22
– Antwoord aan: Elja Daae

Mensen zoeken niet alleen informatie of antwoorden op hun problemen, maar ook inzichten of iets wat hen laat nadenken, denk ik. En dat laatste is op jouw blog zeker te vinden! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.