Uithangen op Google+

Gisteren weer eens op Google+ rondgehangen. Daar was ik al een tijdje niet meer geweest. Dat komt grotendeels doordat ik voor Frankwatching de hele dag in mijn Frankwatching Google account ‘rondhang’, terwijl mijn Google+ profiel aan mijn privé account gekoppeld is en ik de twee accounts niet geïntegreerd heb (kan dat überhaupt?). Dus dan moet ik uitloggen bij de een en inloggen op de ander en vice versa. Dat werkt niet echt.

Niet echt een Google+ fan, dus. Maarrrrrr. Ik denk dat ik misschien van mening aan het veranderen ben. Door die hangouts, en mede geinspireerd door deze tweet:

Online rondhangen is bijna net zo leuk als offline rondhangen

Zo’n hangout is helemaal geweldig. We hebben met #blogpraat een paar keer een napraat-hangout gehouden, en dat was erg leuk. Het is prachtig om een online community die je alleen uit tweets kent, opeens on cam te zien! En te horen!

En gisteren was ook weer helemaal te gek. Je zit gewoon met mensen van verschillende werelddelen een beetje te praten en te proberen (we waren aan het uitvogelen hoe je een Hangout live kunt tonen op YouTube).

Het voelt echt als een ‘hangout’: een soort online samenzijn.

Ik bedenk me nu opeens dat het ook heel geschikt zou zijn voor twee vrienden van me. Allebei academici en geweldige mannen om een beetje mee rond te hangen en te praten over dingen als cultuurverschillen (de ene is Prof in Latijns-Amerikaanse cultuur) en over groepsdynamiek (de ander is Prof groepspsychologie). En over de kinderen, natuurlijk he. [ik ben op alledrie de gebieden geen expert, alleen ervaringsdeskundig] In plaats van in onze lokale coffee shop in de VS zouden we nu lekker in een hangout kunnen rondhangen! Leuker dan Skype!

Skype vs Google+ Hangout?

Waarom eigenlijk? Waarom leuker dan Skype (waar je ook met meerdere mensen kunt rondhangen als je een bepaalde betaalde versie hebt)?

Weet niet. Want het is hetzelfde principe. Ik denk dat het de omgeving van Google+ is die het relaxter maakt, informeler. Er hangt op Google+ toch een lekker tech-sfeertje, een sfeertje van nieuw, innovatie, delen, leuke dingen. Het voelt meer alsof je terwijl je in de hangout bent, deel uitmaakt van iets groters, terwijl Skype voelt als iets afgeschermds. Iets beslotens. Ook al kun je de hangout ook heel goed afschermen voor niet-genodigden, volgens mij.

Je eigen broadcast maatschappij!

Ik vind het sowieso ongelofelijk. Gratis een hangout? En dan ook nog gratis streamen naar YouTube? Een dienst waar sommige bedrijven ontzettend veel geld voor vragen – omdat het ook geld kost!

Online vergaderen, toegankelijk gemaakt voor de massa. Voor jou en mij. Ongelofelijk.

Ik had het er onlangs nog over, dat bloggen ervoor heeft gezorgd dat we allemaal broadcasters zijn, alsof ieder individu op de wereld zijn eigen televisiezender is geworden. Dat is met Google+ en YouTube LETTERLIJK zo.

Gaaf. De wereld verandert!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Peter Bernsenreply
februari 05, 2013 at 07:02 AM

Je kunt je accounts samenvoegen. Dat hoorde ik van Arvid Bux. Je kunt hem een bereiken @arvid. 

Runyreply
oktober 20, 2012 at 04:10 PM

Laat me weten wanneer de volgende Hangout is

Elja Daaereply
oktober 21, 2012 at 06:10 PM
– In reply to: Runy

Doe ik Rudy, althans, ik probeer er aan te denken! Volg anders Pelpina ook op Google+, zie https://plus.google.com/102826589184951700920. Misschien ook weer eens leuk om met #blogpraat een hangout te doen.

Carolien Geurtsenreply
oktober 20, 2012 at 05:10 AM

Dank je wel Elja, ik hoopte en verwachtte al dat je erop terug zou komen in je blog, deelname aan de hangout lukte niet, ik was in een te onrustige situatie, op vreemde plek, met mensen om me heen op kleine laptop, kwam er niet uit, en daramee niet in, maar je post geeft een goeie indruk en inspiratie, ook over het bloggen op google+ ik ga er verder naar kijken en hopelijk meer dan dat. Thnx. 

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.