Sharing is caring: reinvented

keuzesIk heb even jullie input nodig in het kader van mijn ‘sharing is caring’-voornemen. Dat houdt in dat ik onderaan iedere blog post de link zet naar een ander blog van een andere blogger.

Waarom ‘sharing is caring’?

Het idee dat ik had was dat het andere bloggers helpt want:

  1. Er gaan lezers die kant op
  2. Die abonneren zich misschien op dat blog en/of komen terug
  3. Die bloggers krijgt een inbound linkje en dat is nooit weg.

Maar gaandeweg loop ik een beetje tegen mijn eigen beperkingen aan.

Het kost me gewoon heel veel moeite om het vol te houden.

Het remt me.

stoppen met bloggenHet begint zo’n blogblokkade te worden. En die kan ik niet gebruiken, met mijn iederedagbloggenstreven, blogblokkades.

Dat komt:

In mijn hoofd moest het perse een blog zijn, niet een blogartikel. En in mijn hoofd moesten het mensen zijn die ik ken. Het moesten aardige mensen zijn! En in mijn hoofd moesten het Nederlandse blogs/bloggers zijn. En in mijn hoofd waren het individuele blogs, geen grote multi-blogs zeg maar.

Dat is wel lastig hoor. Alleen blogs en bloggers die je kent, die je aardig vindt, die Nederlands zijn en geen grote blogs! Niet dat er niet heel veel van zijn. Het probleem is meer dat ik zelf maar een paar blogs vrijwel dagelijks lees en verder een beetje rondzwerf door internationale blogs. Dus iedere dag een leuke, lieve Nederlandse blogger is lastig.

Mijn voorstel is dus dat ik er van af ga wijken.

En dat het doel niet alleen meer is om die bloggers iets te ‘brengen’. Maar dat jij, de lezer, evenzeer iets krijgt.

Het ‘sharing is caring’ criterium hier verandert dus.

De dagelijkse ‘Sharing is caring’-link van Elja heeft tot doel lezers en bloggers bij elkaar te brengen door de aandacht te vestigen op een blog of blogartikel of blogger die interessant is, of slim of leuk, of aardig of een combinatie van die dingen. In de hoop dat je als lezer een keer een ander blog leest en in de veronderstelling dat voor dat blog/die blogger leuk is om een lezer en een link te krijgen. Het streven is om niet twee keer naar hetzelfde blog te linken, maar ik beloof niets.

stoplichtZoiets?

Nu nog een betere naam.

Iedereen eens met deze aanpak?

Suggesties? 🙂

Sharing is caring

Dit artikel maakte vandaag indruk op me: waarom een professor digitale strategie zijn studenten gaat verbieden om online devices te gebruiken tijdens zijn college.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

14 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sonja Broekhuizenantwoord
1 februari 2015 om 17:57

pssst… gewoon vragen of mensen reageren als ze je blog lezen. dan kan iedereen gelijk naar ze door klikken door op hun link-van-de-reactie te klikken. oftewel: je doet het altijd al automatisch jij, dat ‘sharing is caring’ 😉

Elja Daaeantwoord
2 februari 2015 om 09:44
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Zodat mijn lezers meer comments krijgen bedoel je Sonja?

Lids Down. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 544/1001 | Design Thinking by Doingantwoord
2 oktober 2014 om 07:22

[…] Nu kun je dat wel zeggen maar waar is het bewijs. Gelukkig heb ik dat nu gevonden. Dankjewel Elja! Op het blog van Elja stond een verwijzing naar een artikel van Clay Shirkey. Een professor […]

fotootje vandaagantwoord
30 september 2014 om 15:34

Klinkt nog steeds hartstikke goed en weg met alles wat je ene blogblokkade geeft!

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 20:07
– Antwoord aan: fotootje vandaag

Jaaaa!! 🙂 Weg ermee! Ik vraag me af wat andere mensen tegenhoudt?? #wegmetblokkades

Linda Kwakernaatantwoord
30 september 2014 om 15:30

Doe waar je je goed bij voelt, en lekker bij blogt.

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 20:08
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

Done! 🙂

Charlotte Meindersmaantwoord
30 september 2014 om 11:15

Jij was nou juist zo van het blokkadeloos bloggen!
Specifieke blogposts vind ik ook wel een mooie. Een heel nieuw blog doorspitten is vaak geen doen en dan mis je de pareltjes. En ach, de ene keer help je de blogger en de lezer, de andere keer alleen de lezer.
Gewoon delen wat jij goed vindt. Zonder barrières dus.

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 11:41
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Dank! Bevestiging! 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
30 september 2014 om 08:01

Blogblokkades zijn niet goed, dus verstandig dat je het roer omgooit. En ik kan me helemaal vinden in deze nieuwe invulling (want zo vul ik ‘m zelf ook in 😉 ).

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 11:42
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ja ik zag jouw link naar een artikel van de week en ik dacht: zo moet ik het ook gaan doen. Al die perfectionistische neigingen de deur uit, dat kader was te strak!

Peter Pellenaars
5 oktober 2014 om 09:36
– Antwoord aan: Elja Daae

Het blijft nog steeds sharing is caring. De ene keer gaat het je meer om een blogger aandacht te geven en een andere keer ben je bezig om je lezers iets interessants voor te schotelen. Toch?

Eelco Martensantwoord
29 september 2014 om 22:36

Het lijkt mij een prima aanpak! Eigenlijk zou ik zelf wel behoefte hebben aan een plek waar ik “Elja’s adviezen” op een rijtje zie. Het nadeel van onder een blog vind ik dat ze ook snel weer op de achtergrond verdwijnen.

Zo vind ik het artikel van vandaag prachtig maar volgende week weet ik echt niet meer waar de link naar dat artikel ook alweer stond.

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 11:42
– Antwoord aan: Eelco Martens

Ja goed punt Eelco! Zoals jij per ongeluk gisteren zag, was ik daar wel aan begonnen maar het was zo veel werk. Ik ga nog even kijken of ik daar de energie voor heb :))

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.