Schrijven als (de auteur van) Zorro

The mask of Zorro, kijk ik. Zo dramatisch. Zo oneerlijk. Zo mooi. Alles zit er in:

Vaderliefde. Moederliefde. Echte Liefde en Liefde op het Eerste Gezicht. Moord. Onrecht. Doodslag. Wreedheid. Oorlog. Macht. Geld. Goud!

Vanaf het eerste moment word je gegrepen. En sommige momenten weet je gewoon wat er gaat gebeuren. Je voelt het aankomen.

Dat is dus echte storytelling he. Maar je hebt er wel iets voor nodig. Goede acteurs die mooi getypecast zijn. Een prachtig decor. Een verhaallijn die je meeneemt in de gebeurtenissen – maar vooral ook in de emoties van de hoofdpersonen.

Ik las laatst dit artikel dat uitlegt hoe je kunt schrijven op zo’n manier. Alsof je het verhaal van Zorro schrijft. Ik moest het twee keer lezen voor ik het begreep. En toen viel het kwartje. Aanrader.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.