Parkenmarketing

Ah, wat een opluchting, het is vandaag PHOT (Photo On Tuesday). Phew. Dat scheelt geblog. Dank Karin!

Nu heb ik vandaag geen foto gemaakt, maar ik heb wel een archief vol foto’s van rare, opvallende en slimme marketingdingetjes die ik tegenkom hier in de VS. 

Fondsenwerving voor parken

#PHOT foto op dinsdag

Midden in Chicago, aan een groot plein vlakbij het meer, staat een enorme fontein. Het is echt een bezoekersattractie (waarom eigenlijk…heeft helemaal niets met Chicago te maken, behalve een zicht op de skyline, zie foto onderaan).

Je eigen groene broek ophouden

Het is hier geen Nederland, en zelfs de parkdistricten (die al het openbare groen onder hun hoede hebben, de Openbare Groenvoorziening, zeg maar) moeten grotendeels hun eigen broek ophouden. Non-profits zijn dan ook expert in het werven van fondsen. Ieder museum, maar ook iedere school, en dus ook ieder parkdistrict, zoekt manieren om geld te werven.

Het makkelijkst is wel om gebouwen, gedenkstenen, dierenverblijven (in de dierentuin dus), stukken van de de collectie (in het museum), stukken tuin (in de parken) en bankjes tegen betaling op te dragen aan iemand. Dat zie je dus ook overal. Maar bij het parkdistrict dat Downtown Chicago onder de hoede heeft, is het nog niet gelukt…Zie hier.

chicago parkenmarketing
De Clarence F. Buckingham Memorial Fountain, Chicago

Meer info over de fontein, over mevrouw (jazeker) Buckingham, hoeveel pompen het ding heeft, en informatie over handmatige bediening van de fontein to in 1980 vind je hier. Voor de liefhebber…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Ingevanreesreply
maart 01, 2012 at 12:03 AM

leuk onderwerp Elja, ook weer inspiratie voor mijn zondagavond verhaaltje….

Elja Daaereply
maart 03, 2012 at 05:03 AM
– In reply to: Ingevanrees

🙂

Aline Smitsreply
februari 29, 2012 at 09:02 PM

In het Zwanenwater een natuurpark langs de Noordzee… staan ook allerlei bankjes die gedoneerd zijn, naast data en naam, mag er ook een reden opgeven worden waarom… Een geweldig initiatief, want er stonden bijna geen banken in dit hele grote gebied… en zo staan er en banken, en wordt het natuurgebied geholpen… 

Elja Daaereply
maart 03, 2012 at 05:03 AM
– In reply to: Aline Smits

Zonder banaal te willen worden, maar zou dat dan om kostprijs gaan? Dat zou een prachtige manier zijn om die bankjes voor elkaar te krijgen. Maar dat is denk ik hier niet zo. Althans, dat heb ik altijd aangenomen. Misschien heb ik het mis?

linda kwakernaatreply
februari 29, 2012 at 09:02 AM

en als je naam er dan staat, mag alleen JIJ er dan parkeren?
🙂

Elja Daaereply
maart 03, 2012 at 05:03 AM
– In reply to: linda kwakernaat

Ik vrees dat het heel vaak gaat om opdragen van bankjes aan mensen die er niets meer aan hebben. Maar je ziet inderdaad ook wel eens iets van: voor opa en oma, van de hele familie.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.