Oude stenen

Zo’n 5000 jaar geleden sleepten mensen een stapel stenen naar een veld, bewerkten ze, stapelden ze op elkaar (zonder hijskraan) en wel zo dat op 21 juni precies de zon er doorheen valt. Stonehenge. En dat terwijl ze niet wisten wat 21 juni was!

Wij waren ter plekke. En graag had ik jullie nader ingelicht over dit wereldwonder.

Maar helaas.

Het regende heel hard en ik had het ene kind op de arm en een paraplu in de andere hand met een tweede kind eronder dat alleen nog kon roepen “het zijn maar stomme oude stenen”.

Misschien kwam die boze bui met name door de Stonehenge-bewaker die hem verzocht had om te stoppen met het dopen van zijn waterpistool in regenplassen om er vervolgens richting de 5000 jaar oude stenen mee te schieten. Hoewel hij ook in de lucht schoot. De kletsnatte bezoekers (1 miljoen per jaar!) kon je eigenlijk toch niet nog natter maken. Die stenen ook niet. Maar het was niet erg respectvol, dat geef ik toe.

Stomme oude stenen.

Maar toch een aanrader, dat Stonehenge. Als het niet regent en je niet 3 kleine kletsnat regenende kinderen bij je hebt. Misschien dat je dan WEL gelegenheid hebt de informatie te lezen en te begrijpen waar je naar kijkt…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
17 mei 2015 om 07:20

Hahaha, jonge kinderen en oude cultuur is niet altijd de meest succesvolle combinatie. Later zullen ze zeggen, ‘ach ja Stonehenge, been there done that’. 😉

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.