Die online warmte

20131002-230514.jpgTsja. Het is lastig uit te leggen. Die online warmte.

Er zijn mensen op Twitter die ik vaker ‘zie’ en ‘spreek’ dan mijn beste IRL vrienden en mijn familie.

Sommige mensen spreek ik al 2 jaar (of langer) vrijwel iedere week.

Er zijn mensen die voelen als vrienden, maar die ik vandaag voor het eerst ontmoette.

Er zijn mensen die elkaar goed kennen en elkaar vandaag voor het eerst ontmoetten (foto van dat historische moment).

Het gekke is dat het is alsof je elkaar iedere week ziet, al jaren lang. Zo voelt het. De persoon aanraken brengt geen verrassingen, het is precies wie je dacht dat het was.

Hoe raar is dat?

Hoe fijn is dat?

Er zijn mensen die, om elkaar te zien, op een middag het land doorkruisen en uren onderweg zijn om dat ene uurtje of die paar uurtjes mee te maken.

Er zijn mensen die onbaatzuchtig tijd investeren in het organiseren van zo’n ontmoeting. Of organiseren dat iedereen elkaar kan vinden. Er zijn mensen die iets doen, iets organiseren, iets initiëren. Gewoon. Omdat het leuk is of iemand helpt of wat dan ook.

Fotootje:

Er zijn mensen die stiekem de rekening betalen en niets zeggen zodat de rest het pas merkt als ze hun drankjes willen gaan afrekenen (dank Petra!).

Er zijn mensen die continu denken aan diegenen die er NIET zijn en zorgen dat die toch een beetje mee kunnen beleven hoe het is om elkaar te zien.

Er zijn mensen die elkaar, omdat ze elkaar al lang ‘kennen’, waarderen om de diversiteit in meningen en waar achtergronden, beroepen, inkomens en andere zaken geen rol spelen in hoe ze naar anderen kijken (waar gebeurt dat nou nog??).

Er zijn mensen die je niet *kent* maar waarbij je wel gewoon jezelf kunt zijn.

Er zijn mensen die uren zitten te praten over van alles en nog wat, terwijl ze elkaar nooit in die setting zouden hebben getroffen als er niet die online connectie was. Elkaar überhaupt nooit zouden zijn tegengekomen, waarschijnlijk.

Om te zeggen dat Twitter me ‘veel gebracht’ heeft, is zacht uitgedrukt.

#blogpraters, jullie zijn geweldig. Zowel de aanwezigen als de afwezigen.

Dank jullie wel!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

En de winnaar is… – Debbie Peterireply
oktober 07, 2013 at 09:10 AM

[…] ze persoonlijk ken?! Lastig. Bij deze vraag moest ik eigenlijk gelijk aan het blog van Elja denken. Die online warmte. Die online warmte ook IRL. Ik kon hier zelf overigens niet bij aanwezig zijn. Maar dan nog denk ik […]

Peter Pellenaarsreply
oktober 03, 2013 at 10:10 PM

De sfeer was net zo bijzonder gewoon als elke maandagavond. Hoe krijg je het toch voor elkaar!?

Paul v.d. Werfreply
oktober 03, 2013 at 05:10 PM

Mooi beschreven, Elja. Het was een prachtige tweetup. Natuurlijk niet iedereen kunnen spreken spreken door de lange reistijd maar dat maken we op Twitter en/of volgende keer wel weer. Bedankt allemaal voor de mooie avond. Ik ga nog even door met nagenieten…

Agnes Swartreply
oktober 03, 2013 at 02:10 PM

Ha wat mooi, zo’n rijke ontmoeting! Het ging voor mij niet lukken gisteren maar volgende keer zou ik er graag bij zijn! (gelukkig had ik de week ervoor al wat mensen irl bij de voorstelling van Jacob Jan gezien!)

Jacob Jan Voermanreply
oktober 03, 2013 at 11:10 AM

Ja, bijzonder. Dat is het. En mooi. Op naar wereldvrede.

Hendrik-Janreply
oktober 03, 2013 at 10:10 AM

Nog steeds aan het nagenieten achter mijn laptop, foto’s, blogs, tweets. Heerlijk. Het denken aan hen die er niet bij waren en online attenderen, maakte de ontmoeting extra speciaal. Mooie verbondenheid met elkaar, een verrijking. Verlang alweer naar maandag…

Irene van Puttenreply
oktober 03, 2013 at 09:10 AM

Damn! Heb ik toch echt ’t gevoel dat bijzondere gemist te hebben. Op naar de volgende tweetup. Wanneer ben je weer in Nederland ;-)??

Hendrik-Janreply
oktober 03, 2013 at 10:10 AM
– In reply to: Irene van Putten

Ik heb je ook gemist. Maar gelukkig leert zo’n tweetup dat je online ook heel veel kunt delen….

Petra Blankwaardreply
oktober 03, 2013 at 08:10 AM

Ik had het niet mooier kunnen verwoorden. Ik vond het super. Iedereen bedankt voor de ‘quality time’!

Carel de Marireply
oktober 03, 2013 at 12:10 AM

je neemt me de woorden uit de mond, maait het gras voor mijn voeten weg. Helemaal met je eens, het was weer een geweldig feest, een heerlijk treffen!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.