Of het me raakt.

Gelezen, Kitty’s ‘Wat maakt een blog goed‘? Zo niet: doen. Het is een erg mooie opsomming en inspirerend ook. En je herkent er Kitty (en haar blog) volledig in. Gaaf vind ik dat.

Het zette me aan het denken: wat vind ik goede blogs? Even mijn persoonlijke voorkeuren dan he, als privépersoon. Omdat ik heb geleerd dat ‘je doelgroep’ niet hetzelfde voelt en denkt en handelt als jijzelf, betekent dat dus niet dat ik dit beschouw als wat je als ambitieuze blogger allemaal wel of niet moet doen.

(ja, ik weet dat ik er een boek over geschreven heb, maar dit is de privé-analyse n.a.v. de privévoorkeuren in de privé-reader)

Mijn (privé! privé!) voorkeuren en criteria zijn wel anders op sommige vlakken, dan die uit het artikel.

Zo maakt het ontwerp van een blog me niet zo veel uit, eerlijk gezegd. Het maakt wel uit de eerste keer dat ik er kom. En als het een heel mooi ontwerp is, maakt dat de inhoud leuker om te lezen. Maar verder gaat het gewoon mijn feedly reader in en dan zie je er niets meer van.

Behalve dan alinea’s en kopjes.

Want die zie je, in mijn Feedly reader.

Maar design, ach.

En ik vind ‘onderzoek doen’ best belangrijk voor sommige blogs en sommige onderwerpen. Maar ik val vooral voor blogs waar mensen vanuit hun eigen ervaring en visie vertellen. En daar heb je, gelukkig, geen research voor nodig. Althans niet anders dan onderzoek naar jezelf en wat je motiveert.

Maar het belangrijkste criterium is voor mij toch: of het me raakt. Of het inspireert. Verwarmt. Doet nadenken. Doet begrijpen. Doet lachen (of huilen).

Of het me raakt.

Da’s eigenlijk het enige criterium.

Aan niemand vertellen, hoor!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Rosalinde Markusantwoord
13 januari 2014 om 22:30

Mooie post, maar het voelt alsof je je eigen vraag nog niet beantwoord hebt. Want wat zijn nu echt jouw favoriete blogs?

Elja Daaeantwoord
14 januari 2014 om 16:24
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

Oh, ik heb er genoeg! Ze zitten allemaal veilig in mijn reader weggestopt. Maar ik wissel nog wel eens van favorieten, dus het is lastig om een lijstje te maken. En soms zit een mooi stukje content dat aan mijn criteria voldoet, gewoon verstopt op een blog waar ik niet alles wil lezen of interessant vind. Wat dat betreft ben ik een echte opportunist!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.