Automatischepilootactiviteit

Screen Shot 2013-06-12 at 9.16.05 PMDat bloggen is bijna een automatischepilootactiviteit aan het worden bij mij. Dat is misschien goed en misschien ook slecht. Ik weet vaak gewoon niet meer wat ik eerder die week heb geblogd namelijk. Vrij sneu wel toch?

Het voelt een beetje als de kantjes er af lopen als je er zo weinig voor doet. Als je er vaak niet eens vantevoren over nadenkt maar gewoon direct begint te typen. En dan gewoon direct ‘publish’ klikt als je klaar bent.

Jullie verdienen meer.

Het probleem zit hem gedeeltelijk hier in:

Meestal lees ik veel blogs. Maar de laatste tijd wat minder.

Nu zijn dat zeldzame momenten, dat bijlezen. Nog even in bed met feedly op de iphone, 10 minuten. En dan denken, shoot, daar moet ik op reageren! En dan snel jezelf een mailtje sturen: “reageren!!” met de link. En dat dan niet doen.

En hoe minder je anderen leest, hoe meer je je geïsoleerd voelt op je blog. Heel gek is dat. En dan ga je denken, wat doe ik eigenlijk? En waarom?

De waarheid is dat bloggen leuker is als je je een onderdeel voelt van een hele groep bloggers.

Dan innoveer je ook meer en wordt je meer geïnspireerd. Ik weet zeker dat ik daar wel eens over geblogd hebt, en Jacob Jan ook en Peter en Henk Jan misschien ook? En ik vergeet vast mensen. Frank? Dat serendipity-achtige van medebloggers.

Maar. Aan de andere kant: lees je opeens dit artikel van Cor. En denk je: ja. Dat heb ik ook. En dan ga je vanzelf weer wat meer lezen. Alsof je boven komt van een lange duik, is het. Heel gek.

En by the way, lees Linda. Die stond ook al op mijn ‘reageren!’-lijstje want ik lees wel mee maar reageren gaat zo lastig vanaf mijn iphone. Maar nu ga ik het snel doen. Want die bevestigt dat eigenlijk, mijn gevoel dat samen bloggen en elkaar lezen zo belangrijk is.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
13 juni 2013 om 00:21

Zoooo pff , daar ben ik even stil van!
Wat vreselijk lief van je , dank je wel
Smak!

cor nolteeantwoord
12 juni 2013 om 23:54

mooi weer elja. ja ja ja

Peter Pellenaarsantwoord
12 juni 2013 om 23:11

Momenteel razend volle agenda, maar ik kan het niet laten om een aantal vaste blogs elke dag te lezen (en soms te reageren). Mijn eigen bloggen schiet er weer eens bij in, maar in mijn hoofd blijf ik bloggen omdat ik door het lezen bij blijf bij de bloggers (die er toe doen).

Debbie Peteriantwoord
12 juni 2013 om 21:37

Bedankt voor deze wake-up-call! Had ik geloof ook even nodig……

Jacob Jan Voermanantwoord
12 juni 2013 om 21:18

je bent mijn groep, ik voel het nog steeds hoor. en al die anderen ook

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.