Mijn favoriete links van de afgelopen week

Jaja, een traditie nieuw leven ingeblazen: de weekendoverzichten van de beste/leukste/nuttigste links die ik deze week in mijn favorites zette. Dat doe ik overigens met een dienst die Diigo heet. Daar ben ik op overgestapt toen Delicious er mee ophield destijds. Ze zijn nu weer in de lucht ja, maar ik neem geen enkel risico en betaal voor Diigo zodat ik dat gedoe niet nog een keer mee maak.

Lees ze!

De rol van een social media strategist

Ik houd me veel met social media bezig, zoals jullie misschien weten (of misschien ook niet). Ik zie het als een onderdeel van mijn bredere opdracht die meestal meer met community management als onderdeel van business developement en marketing te maken heeft. Geen rol op zich, zeg maar. Maar in dit artikel leggen ze mooi uit wat een social media strategist is, en ik herkende daar veel in. Leuk om dat zo beschreven te zien, en ook leuk om een naam te kunnen geven aan iets dat ik veel doe.

Bijzondere blogs: een papablog maar dan anders

Ik kwam van de week dit blog tegen, geschreven door een vader die werkeloos is en daarom (denk ik) thuis voor de kinderen zorgt. Het is erg grappig om te lezen, en hij heeft een hele bijzondere en originele manier om producten onder de aandacht te brengen terwijl hij over zijn leven blogt. Hij heeft het iedere keer over een bepaald product, en hij schrijft dan in zijn blog als het ware een brief aan de producent om hen te overtuigen hem dat product op zijn wish list gratis te geven.

Altijd weer gaaf om dit soort dingen tegen te komen. Het laat zien dat er altijd nog nieuwe manieren zijn om te bloggen, om je verhaal kwijt te kunnen, en zelfs om een niche te vinden als blogger.

Een carriere, los van waar je woont

Er is een kant van mijn leven waar ik weinig over schrijf: het expatbestaan. Dat komt denk ik doordat ik hier in de VS bewust onderdeel ben geworden van de maatschappij, in plaats van in een expatbubbel rond te zweven. Maar het expatgebeuren is wel onderdeel van mijn leven. En daarin speelt altijd de vraag/discussie over of expatpartners (dus de vrouw of man van degene die door het bedrijf uitgezonden wordt naar het buitenland) (meestal zijn expatpartners natuurlijk nog altijd vrouwen, laten we wel wezen) ook een carriere kunnen hebben.

Ik ben een voorbeeld van ‘jazeker’, als antwoord op die vraag/discussie. Net als de dame die in dit artikel wordt geinterviewd. Zij staat onder expats bekend als de auteur van een boek over het hebben van een carriere als expatpartner (dus onafhankelijk van locatie). En ze legt tegenwoordig mensen uit hoe ze schrijver kunnen worden, onafhankelijk van locatie.

Tot zover. Nu op naar vrienden voor een avondje eten en praten. 🙂

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
29 april 2012 om 11:01

Jammer dat die papablog in het Engels is (en mijn Engels echt rampzalig is) maar dat lijkt me nog best interessant =D

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.