schrijvenBen je advocaat of legal counsel? En heb je je voorgenomen om je nu echt eens te verdiepen in de mogelijkheden die de online wereld biedt voor het verwerven van opdrachten en het bouwen aan relaties?

Samen met oud-juristen Henriëtte van Hedel neem ik jou en je collega’s in korte, pragmatische sessies mee in de wereld van de online marketing & (online) Business Development. Want in de online wereld liggen voor juridische professionals volop kansen als het gaat om het krijgen van interessante opdrachten en het leggen en onderhouden van klantrelaties.

Vragen waar je antwoord op krijgt zijn onder andere:

We bieden verschillende programma’s die ieder 2 of 3 uur duren, als naar gelang de voorkeur en de gewenste tijdsinvestering. Indien gewenst beginnen we vroeg in de ochtend of laat in de middag, want we weten hoe belangrijk het als fee earner is om overdag je uren te kunnen besteden aan werk voor cliënten.

We bieden onze programma’s we in-house aan. Dat maakt het makkelijker om concrete ideeën uit te wisselen. Bovendien kun je met collega’s en als kantoor een krachtiger slag maken, dan alleen.

Programma Basic Course Marketing voor advocaten

gastcollege bloggen elja daae HKUDeze workshop bestaat uit 4 onderdelen. Het programma richt zich op (online) relatiemanagement en business development voor advocaten. Het is geschikt voor advocaten, legal counsels en advocaat-stagiaires die zich willen verdiepen in de concrete mogelijkheden van marketing voor hun specifieke situatie.

 1. Inleiding (Henriëtte)
  De nieuwe advocaat: Over de zin en onzin van online Marketing en Business Development. Trends en kansen voor juridische professionals.
 2. Haal meer uit LinkedIn – in 60 minuten (Elja en Henriëtte)
  Alles wat je moet weten om zowel je LinkedIn-profiel als je overige gebruik van LinkedIn in kleine maar slimme stappen te verbeteren voor optimaal bereik en groter effect.
 3. Bloggen met succes (Elja)
  Waar moet je blogartikel aan voldoen om commercieel resultaat te behalen? Hoe kun je bloggen op het kantoorblog en/of op LinkedIn of elders?
 4. Concreet en persoonlijk plan van aanpak (Henriëtte en Elja)
  Onder begeleiding van je docenten zet je de puntjes op de i en maak je een concreet online marketing en business development plan van aanpak. Daarmee kun je ook de maanden na de zomer efficiënt en geïnspireerd aan de slag.

Programma Advanced Course marketing voor advocaten

bloggenOok deze summer course bestaat uit 4 onderdelen. De inhoud gaat uit van enige ervaring met de online wereld en het online bouwen aan relaties. Het is geschikt voor advocaten, legal counsels en advocaat-stagiaires die op het punt staan om stappen te maken in het verwerven van hun eigen clientèle of daarin verder willen professionaliseren.

 1. Trends in marketing en personal branding (Henriëtte):
  Hoe creëer je kansen bij nieuwe en bestaande relaties?
 2. Evaluatie & Concrete tips (Henriëtte en Elja):
  In dit onderdeel van deze intensieve cursus evalueren de docenten samen met jou je huidige online activiteiten en de kansen die daar liggen (blog, LinkedIn, Twitter). Je krijgt concrete aanbevelingen ter verbetering van je commerciële resultaat.
 3. Effectiever omgaan met social media (Elja):
  Je leert slimme en snelle formats waarmee je online snel impact kunt hebben via o.a. LinkedIn. We kijken hoe je nog beter kunt werken aan je online netwerk.

Je docenten

marketing voor advocatenHenriëtte van Hedel studeerde rechten en werkte in commerciële functies bij onder meer Loyens & Loeff en Fieldfisher. Tegenwoordig is ze werkzaam als zelfstandig Marketing & Communicatie specialist. Ze schrijft onder meer columns voor www.advocatie.nl en geeft marketing en business development trainingen aan juridische professionals.

Elja DaaeElja Daae studeerde rechten en koos na haar studie voor de marketing. In die hoedanigheid werkte ze onder andere bij Freshfields Bruckhaus Deringer. Tegenwoordig is ze veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van social media. Ze is auteur van twee boeken, waaronder ‘Bloggen als een pro’, waarvan komend jaar de tweede druk uitkomt.

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met Henriëtte of Elja:

Henriëtte: Henriette.vanHedel@mauperville.com / 06-303 97 830
Elja: 1op1@eljadaae.nl / 06-83 94 54 707

Liever per formulier? Dat kan natuurlijk ook:

[contact-form to=’1op1@eljadaae.nl; Henriette.vanHedel@mauperville.com’ subject=’Informatieaanvraag summer course marketing voor advocaten’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Informatie summer course ‘ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]