Lessen uit de VS (8): Niets is onmogelijk

Het is misschien de belangrijkste les die ik hier geleerd heb: niets is onmogelijk. Obama kan President worden, een krantenjongen kan miljonair worden, een burgermeisje kan met een prins trouwen (dat verbaast mensen hier natuurlijk niets!), iemand die een online smoelenboek begint kan de online wereld komen te domineren. 

We waren vandaag, de laatste dag in ons huis, met de jongens naar ons favoriete museum: het Field Museum. Het is een soort natuur-historisch, etnologisch museum. Het is groots, prachtig, er is altijd iets te doen, het is enorm kind- en oudervriendelijk, en het is heel ruim. Oh, en de tentoonstellingen zijn prachtig. Je leert altijd weer iets nieuws (dit keer: dat Zuid-Amerika eerst helemaal niet vast zat aan Noord-Amerika en er daarom een heleboel unieke zoogdiersoorten ontstonden).

Maar waarom ik kwam op deze ‘les uit de VS’: de olifanten.

Van een olifant een mug maken

Er staan in de grote hal twee olifanten. Ze zijn een soort van opgezet, of anderszins geprepareerd. Ze zijn life size, enorm dus, met prachtige grote slagtanden (de mannetjes bij de Afrikaanse olifanten hebben zoals jullie misschien weten van die prachtige grote slagtanden).

Ene meneer Akeley, een ambitieuze taxidermist, leek het mooi om twee grote Afrikaanse olifanten tentoon te stellen. Dus gaat hij naar Afrika (in 1905), schiet er twee (even onder ons gezegd en gezwegen, brrrr) en zorgt dat ze tentoon worden gesteld in Chicago.

Niet is onmogelijk

lessen uit de VSHoe kom je er op. Hoe ambitieus kun je zijn? Ik weet er verder niet zo veel van (voel ook geen behoefte in die richting) maar rond 1900 moet het toch een redelijke reusachtige opgave zijn geweest.

Alleen als je geloof dat alles mogelijk is, pak je zo’n project aan.

Op de tentoonstelling over de bijzondere zoogdieren uit de prehistorie van Zuid-Amerika, zag je een interview met het hoofd van de zoogdierencollectie van het Field waarin hij geanimeerd praat over zijn ontdekkingen.

Want niets is onmogelijk. Als je denkt dat er in de Andes, op ontoegankelijke stukken, iets te ontdekken valt, dan laat je je gewoon droppen met je team door een helicopter (die daar niet kan landen) en ga je aan het onderzoeken. En kom je inderdaad terug met de meest prachtige voorbeelden van bijzondere, unieke zoogdieren.

Zo gaat dat hier. Dat is de mentaliteit. Al ben je arm, al ben je een underdog, al ben je failliet, al ben je gehandicapt en wil je topsporter worden, al wil je een dolfijn zonder staart leren zwemmen: niets is onmogelijk. Als je maar gelooft, als je maar een verhaal hebt, als je maar doorzet. Alles kan.

Meer lessen uit de VS:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lessen uit de VS – Elja Daaeantwoord
24 augustus 2014 om 22:17

[…] 8. Niets is onmogelijk (artikel) […]

Lessen uit de VS (6): Falen mag. | Elja Daaeantwoord
3 juli 2012 om 03:23

[…] Les 8: Niets is onmogelijk […]

Lessen uit de VS (1): gemak | Elja Daaeantwoord
3 juli 2012 om 03:21

[…] Les 8: Niets is onmogelijk […]

Lessen uit de VS (3): ondernemerschap | Elja Daaeantwoord
3 juli 2012 om 03:21

[…] Les 8: Niets is onmogelijk […]

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.