Lessen uit de VS (14): branding

Nog even over die 4th of July Parade… Dat is een mooi stukje branding. Bedrijven en individuen grijpen de parade aan (meedoen is vrijwel gratis) om zich te laten zien aan hun publiek. Voor 100 dollar doe je mee, als bedrijf (voorheen was het zelfs helemaal gratis). 

Omdat iedereen max 5 dagen voor de Parade al stoelen klaarzet op de beste plekjes langs de route, een uitgelezen kans om iets met die stoelen te doen, moet de lokale makelaar gedacht hebben. Op weg naar onze BBQ party bij vrienden, zagen we mensen rondlopen met rode, witte en blauwe ballonnen met het logo van de makelaar.

Ze waren ze aan willekeurige stoelen aan het vastmaken. Ongehoord brutaal. Of gewoon superleuk en ook nog heel slim?!

Praalwagenreclame

Maar daar blijft het niet bij. Onze kapper heeft meestal een float (een praalwagen) met hippe muziek en alle kapsters in strakke pakjes. De autodealers rijden in formatie mee. Sommige bedrijven huren old timers om in te rijden (en dat doen ook alle politici, waaronder de burgemeester, die herkozen willen worden).

Personal branding

Vandaag zagen we een open auto met twee mensen die kennelijk mee hebben gedaan aan de reality show The Biggest Loser. Locals, denk ik? Die reden daar gewoon voor zichzelf. Beetje personal branding. Als koning en koningin zaten ze in een convertible.

Maar ook een lokaal restaurant inclusief theatergroep. En een aannemer die zich specialiseert in het onderhouden van American Vintage Home (op zichzelf al weer een briljant voorbeeld van de vindingrijke marketing van de Amerikanen!!) (ik zou wel een post kunnen schrijven alleen over dit soort namen) (…).

Meer lessen uit de VS:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.