Jij bent niet het product. Daarom zijn deze downloads gratis.

gratis ebooks ondernemen“If you’re not paying for the product, you are the product.” Ken je dat gezegde? Het slaat op al die data die jij produceert door op al gratis media platformen aanwezig te zijn. Data die door adverteerders gebruikt wordt om je dingen te verkopen.

Eigenlijk is dat niet anders dan het achterlaten van je e-mailadres als je iets wilt downloaden. Gratis whitepapers, ebooks, checklists. Gratis webinars en online cursussen. Je betaalt met je gegevens.

Daar is niets mis mee, vind ik. Vooral in het geval van die downloads weet je tenslotte heel goed wat je doet. En je kunt altijd besluiten om je uit te schrijven voor die nieuwsbrieven en updates en webinaraanbiedingen.

Maar toen ik zelf een ebook maakte en dat koppelde aan mijn nieuwsbrief, dacht ik: hmmm. Niet alleen is het een gedoe om het allemaal goed in te richten. Maar ook vroeg ik me af of dat nou de reden moet zijn dat mensen zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Of ik niet liever heb dat mensen dat doen omdat ze echt zin hebben om hem te lezen (zie ook: Waarom ik blij ben met je uitschrijving).

Niet echt commercieel gedacht, he. Of misschien is het gewoon een nieuwe vorm van commercieel denken. Een nieuwe vorm van online marketing. Een vorm die ik al heel lang nastreef – en met succes: delen wat je weet zonder iets terug te vragen.

Hoe dan ook, ik heb het zelf maar direct toegepast. Hier vind je de gratis downloads die ik voor je heb gemaakt:

  • Een ebook gebaseerd op mijn nieuwsbrieven. 100 inspirerende links naar mensen, artikelen en tools. Allemaal gerelateerd aan marketing en ondernemen.
  • Een nieuwe checklist: 10 dingen die je vandaag kunt doen als je rondloopt met het plan om iets te ondernemen. Omdat het anders misschien bij denken blijft. 🙂

Voel je vrij om ze te downloaden en te lezen. Inschrijven op mijn nieuwsbrief niet nodig. Mag wel natuurlijk. Maar hoeft niet. Als je het toch leuk vindt om iets terug te doen (hier ga ik mijn nieuwsbrieflezers ook nog even mee lastig vallen denk ik! Want die vragen daar wel eens naar), kun je onderaan de pagina een recensie achterlaten. Ben ik ook blij mee!

Lees ze!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.