Iedere dag bloggen. Of niet.

lettersZoals vaste lezers weten, blog ik iedere dag. Al heel lang. December 2011, om precies te zijn. 4,5 jaar lang. Alleen tijdens de zomervakantie neem ik pauze, van een weekje.

Maar de afgelopen week vergat ik zo maar een paar keer om te bloggen. En zelfs toen ik me realiseerde dat ik niet geblogd had, ging ik het niet alsnog doen.

Dat is revolutionair voor mij. Want meestal als ik er helemaal niet aan bloggen gedacht heb en het me opeens nog te binnen schiet, MOET ik alsnog gaan bloggen. Meteen. Voordat ik ga slapen.

Ik ben zelfs wel eens uit bed gekomen om alsnog te gaan bloggen. En ik heb regelmatig vanuit bed geblogd, op mijn iPhone. Het moet gebeuren. Iedere dag. IEDERE DAG.

Maar de afgelopen week had ik vakantie. Ik heb 10+ boeken gelezen (gelezen? verslonden) terwijl de kinderen door de tuin van ons vakantiehuis renden. En ik was gewoon niet meer bezig met mijn online wereld. Geen snapchat. Geen blog. Geen Twitter. Geen email.

Als ik boeken verslind, is het meestal een teken dat ik het nodig heb, die rust. Dat het tijd is om even gas terug te nemen.

Volgens mij kwam het niet alleen maar doordat ik boeken aan het verslinden was. Het was omdat ik in het moment was. Met mijn gezin. Ik was niet bezig met de rest van de wereld. Ik was bezig met mijn jongens en met F en met mezelf.

Ik laat het meestal niet zo makkelijk los, de online wereld. Als ik een paar dagen of een weekje stop, is het dan ook een bewuste keuze. Maar dit keer ging het vanzelf.

Nu zit ik weer achter mijn computer en moet ik echt even wennen.

Waar was ik ook alweer mee bezig?

Misschien ga ik eerst nog maar even een Moederdag-scone eten en een kop thee voor mezelf zetten. En de rest van mijn Snapchat feed bekijken…

PS Speciaal voor Kitty: ik heb deze serie opnieuw gelezen. Niet bepaald literatuur. Chicklit met een fantasy-tintje. Dat je bijna niet durft toe te geven dat je het leest, weet je wel? Maar ik vond het heerlijk ontspannend.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
12 mei 2016 om 09:00

Zo heb ik vorige week op onze Mini vakantie 2,5 deel van Outlander gelezen – was hoognodig, deze ontspanning. Misschien iets voor op je lijstje voor een volgende vakantie

Elja Daaeantwoord
13 mei 2016 om 09:10
– Antwoord aan: Aleid

Ha. Ken ik!!! Geweldige boeken! En zo’n gaaf concept ook. Ik ben bij deel 4 of zo gestopt. Ik werd er zo in meegezogen. Het deed echt iets met me. Volgens mij zag ik dat het op Netflix nu een serie is?

Zo simpel is dan gelukantwoord
10 mei 2016 om 17:50

Alleen maar fijn dat je lekker in het nu aan het leven was en onbewust de online wereld even helemaal losliet. Heerlijk!

Elja Daaeantwoord
10 mei 2016 om 21:36
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Genieten ….!!!

Jacob Jan Voermanantwoord
9 mei 2016 om 22:09

Het moeten is een motor, maar ook die mag af en toe stil liggen.

Ik moest er stevig in komen, na het loslaten, en nu vloeit het weer. Kijken of dat straks na de vakantie ook nog werkt, als ik heel drukke offline dagen heb.

Elja Daaeantwoord
10 mei 2016 om 21:35
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ja je bent wel weer lekker bezig zie ik! Het moeten isv oor mij toch belangrijk. Anders stop ik meteen helemaal. En dan ontneem ik mezelf ook iets moois dat alleen voor mij is, iedere dag een creatief reflectiemoment dat me ook nog eens contact met anderen brengt.

Kitty Kilianantwoord
9 mei 2016 om 12:52

PS zit je al op Goodreads.com? Daar sla ik alles op. Heb een detective van Dalziel & Pascoe geluisterd, maar ik denk dat ik ze moet lezen, het Engels is erg Brits 😉

Elja Daaeantwoord
10 mei 2016 om 21:34
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Ja het speelt zich allemaal af in Yorkshire dus met York accenten. Het leest wel lekker vind ik. Het zijn mannen om van te houden. Ja zit op goodreads maar doe er niet zo veel! Ik heb ze er wel in staan denk ik.

Kitty Kilianantwoord
9 mei 2016 om 12:24

Ha! Nog meer vakantieboeken. Mijn lijst dijt ongenadig uit. Dank!

Elja Daaeantwoord
10 mei 2016 om 21:34
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Het is niet van hoog literair niveau hoor…ik durf het je bijna niet voor te stellen…ik denk dat het iets te zoetsappig voor je is. Maar ik heb in een week alle boeken verslonden (voor de tweede keer).

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.