How am I doing?

20140330-005323.jpgGisteren werd ik van mijn sokken wielen gereden door een man in een busje.

Op de rotonde sloeg mijn motor af (jaja…overschakelen hoor, als je jaren een automaat hebt gereden) en dat duurde hem te lang.

Of eigenlijk duurde het hem al eerder te lang, want hij zat achter een vrachtwagen toen hij de rotonde op wilde en ik zat het takje daarvoor. Dus ik was eerder. De vrachtwagen sloeg direct weer af en de meneer in het busje zat achter mij en hij was er klaar mee. Hij sneed me af en ging er vandoor.

Mijn autogenoot was boos. Ik niet. Ik ben wel meer gewend tegenwoordig. Plus, mensen moeten lekker zelf weten of ze zich op zitten vreten in de auto! Succes er mee, denk ik dan altijd.

Maar het was wel gevaarlijk en onnodig.

In de VS hebben bussen maar ook veel bedrijfswagens zo’n sticker. “How am I doing”, staat er dan op of “How’s my driving?”. Met een gratis nummer en het nummer van de bus. Je kunt zelfs sms-en.

Dit busje was helaas blank, geen enkele sticker. Vast gehuurd? Dus dat konden we niet doen want ik had het graag gedaan.

Maar net reed ik achter een auto met zo’n sticker. www.worksupport.nl stond er op, en een sticker met die zelfde vraag (weet de tekst niet meer precies want was te laat met de camera) en een (lang) telefoonnummer om te bellen als je iets op was gevallen aan het rijgedrag van de bestuurder.

In de praktijk mogelijk niet zo effectief (want lastig te onthouden nummer) maar geweldige service. En zo klantgericht. En maatschappelijk betrokken.

Erg gaaf vind ik het.

Dat zouden anonieme bedrijfsbusjes nou ook moeten doen!

PS Foto heeft hier niets mee te maken maar het is een bus en ik had even niets anders. Ik roep het maar even, voor de puristen onder jullie die vinden dat afbeeldingen en teksten bij elkaar moeten passen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Eelco Martensantwoord
9 augustus 2014 om 20:29

Ja, mooi is dat in de VS. De mensen in bedrijfsbusjes rijden daar ook daadwerkelijk is mijn ervaring.

Elja Daaeantwoord
17 augustus 2014 om 16:43
– Antwoord aan: Eelco Martens

Ja he? Maar je ziet het hier ook meer he?

Ninja moederantwoord
6 augustus 2014 om 21:16

Leuk! Toevallig werd ik laatst op m’n moederfiets ook (bijna) omver gereden door de AH bezorgservice! Daar stond wel een nummer achterop. Van het busje. Geen telefoonnummer. Maar ik was weer te slap om AH daadwerkelijk te bellen…

Elja Daaeantwoord
17 augustus 2014 om 16:46
– Antwoord aan: Ninja moeder

Joh! Je HOEFT ook niet te bellen toch? En volgende keer doe je het misschien wel! Het is ook nogal een stap om te gaan klagen over iemand vind ik hoor. Ik neem het me in restaurants altijd voor, en in winkels, maar doe het echt zelden. Te eng!

Peter Pellenaarsantwoord
6 augustus 2014 om 17:53

Die auto’s van work support rijden hier ook rond. Volgens mij staat er iets op in de trant van ‘iets aan te merken op mijn rijgedrag? bel dan ..’

Het is moeilijk in zo’n situatie waar jij in terecht kwam je kalmte te bewaren, zeker als de situatie ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Maar het is wel beter.

In Engeland noemen ze een agressieve bestuurder van een wit bedrijfsbusje een ‘white van man’:

“White van man” is a stereotype found in the United Kingdom of the driving of smaller-sized commercial vans,[1] perceived as selfish, inconsiderate, mostly working class and aggressive.[2] According to this stereotype, the “white van man” is an independent tradesperson, such as a plumber or locksmith, self-employed, or running a small enterprise,[2] for whom driving a commercial vehicle is not the main line of business, as it is for a professional freight-driver.

Elja Daaeantwoord
17 augustus 2014 om 16:47
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

!! Wauw! Wat interessant! Dat weet jij dan weer, he?!

Peter Pellenaars
18 augustus 2014 om 08:09
– Antwoord aan: Elja Daae

Iedereen draagt zo z’n rugzakje vol nutteloze informatie met zich mee 😉

Elja Daae
18 augustus 2014 om 21:12
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

jouw is wel heel groot mnr Petepel. 🙂 komt door al dat lezen natuurlijk…?

Peter Pellenaars
19 augustus 2014 om 23:54
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik lees gewoon de verkeerde boeken, denk ik.

Elja Daae
21 augustus 2014 om 09:01
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Of niet!

Charlotte Meindersmaantwoord
6 augustus 2014 om 16:40

Volledig mee eens! Vind dat ook zo mooi in de VS. Ik heb een dergelijke sticker in Nederland nog nooit gezien. Vraag me overigens ook af in hoeverre er in Nederland wat mee gedaan zou worden.

Valt me trouwens wel meer op hoor, hoe er in bedrijfsauto’s gereden wordt. Veel mensen beseffen geloof ik niet dat de indruk die ze met hun rijgedrag maken, invloed heeft op de reputatie van het bedrijf. Genoeg toko’s waar ik geen zaken (meer) mee wil doen daardoor. Voor Pizzakoeriers maak ik een uitzondering. Nog nooit een tegengekomen die fatsoenlijk reed.

Elja Daaeantwoord
17 augustus 2014 om 16:48
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Haha. Pizzakoeriers MOGEN niet netjes rijden, denk ik. Dan komt je pizza te laat.
Onze kwam laatst helemaal niet (was in Nootdorp), bleek hij aangereden te zijn en de hele order opnieuw gebakken te moeten worden. Arme jongen. Weet niet wiens schuld het was 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.