Het voelt goed, gewoon.

IMG_2055

Ik ben bezig om opnieuw te beginnen. Iets nieuws te starten.

Iemand vroeg me: waarom eigenlijk?

Hoe meer ik er over nadacht, hoe vager mijn antwoord werd. Ehm…het voelde gewoon goed…ik wist het gewoon…het was tijd…

Iets nieuws beginnen. Wie doet dat nou, weggooien wat hij heeft om weer opnieuw te beginnen? Waarom zou je?

Nu is iets nieuws beginnen niets nieuws voor mij. De afgelopen 10 jaar begon ik meerdere keren iets nieuws en vele malen over-nieuw. Soms tegen de stroom in, soms onder de radar. Soms vol bombarie. Met wisselend resultaat maar met in toenemende mate ook succes.

Het blijft lastig om alles weg te gooien of weg te geven en overnieuw te beginnen. Het is niet zo maar iets. En toch heb ik het altijd op dezelfde manier onderbouwd:

“Het voelde gewoon goed”.

Het was een moment, van de zomer.

Opeens wist ik dat het moest.

Toen ik de gedachte toeliet dat het mogelijk is, dat het kan, dat je kunt stoppen met wat je doet en overnieuw kunt beginnen, voelde ik een overweldigende opluchting.

Ik mag dit. Ik kan dit.

Ik wist direct dat het de juiste weg was.

Het lijkt alsof het allemaal draait om een impulsief besluit,

bij mensen die hun eigen wereld op hun kop zetten door van baan te veranderen, hun baan op te zeggen of een bedrijf te beginnen.

Maar ik ben er achter dat dat onzin is. “Het voelde gewoon goed” is wat mensen zeggen omdat ze geen woorden hebben die beschrijven hoe ze tot hun besluit kwamen.

Want hun besluit, hun gevoel dat het tijd is om een stap te zetten en in het diepe te springen is gevormd door een lange, lange reeks van ervaringen, ideeën, gedrag, gevoelens, interacties, inzichten en conclusies.

Het gevoel is de weerslag van een lang gecompliceerd proces.

Beslissingen neem je op basis van een heleboel informatie. Dat gevoel dat je krijgt is de slimme eindspurt van die enorme computer, dat ingewikkelde systeem, vol big data en patroonherkenning, die jij stiekem bent.

Het voelt gewoon goed.

GO.

Nu je pitch nog. 🙂

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
17 november 2015 om 10:04

Gááf!
en wat mij beteft qua proces prachtig helder uitgelegd

Elja Daaeantwoord
18 november 2015 om 20:59
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Dank Caro!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.