Het leukste aan Lego World NL is …

Ik was vandaag naar Lego World. In de Jaarbeurs in Utrecht.

Ik dacht van tevoren: dat wordt 18,50 (per persoon! Ook voor de kids!) betalen voor een grote legoreclamestunt. En dat was gedeeltelijk ook zo. Getuige de enorme Intertoyswinkel met de grootste, uitgebreidste collectie Lego die ik ooit gezien heb. Met 4 rijen dik voor de kassa’s!

En, zoals verwacht, eerst in de file naar de parkeerplaats, om met duizenden kinderen vergezeld door duizenden ouders samen miljoenen legoblokjes te bekijken en te voelen.

Een paradijs voor velen.

Een cynicus zou zeggen: je zet wat legobouwwerken neer. Je maakt een ‘Star Wars’ lichtshow in een verder vrijwel lege ruimte. Je zet wat mensen in Star Wars pakken neer. Je zet om de zoveel meter een lage tafel met honderden legosteentjes, een thema en een opdracht. Plus wat springkussens en je bent klaar.

Een grote Legoreclamestunt.

Maar lego is meer dan dat. Lego is positief speelgoed. Lego is creativiteit en fantasie.

Lego is exciting.

(En niet alleen voor jongens! Er waren ook heel, heel veel meisjes. Phew. En die waren heus net alleen bij Lego Friends te vinden)

En dat blijkt vooral uit een ding. Het leukste aan dat hele Lego World.

De hal met ‘Lego Fans’.

Dat zijn de mensen die voor de lol dingen maken van Lego. Waanzinnige dingen.

(een aantal van de ‘fans’ kwamen van deze club, mocht je dat soort dingen interessant vinden)

Een gigantische track bestaande uit honderd (den) Legobouwwerkjes die balletjes op allerlei manieren voortbewegen, van de ene machine naar de andere, zonder stoppen, in een gigantische kring.

Hobbittown. Grote kastelen. Hele steden. Landschappen. Heel, heel veel treinen. En alles met beweging, met motoren, met automatische spoorlijnen. Met eigen computerprogramma’s waar duizenden uren aan geprogrammeerd is. Of gebouwd. Met miljoenen steentjes.

Dat was wat mij echt greep.

De fans die daar dag in, dag uit staan om te laten zien wat ze zelf ontworpen hebben, wat ze zelf gebouwd hebben. Met zo’n bordje er bij wie het heeft gebouwd. En dat ze er 6.750 uur aan besteed hebben met daarachter: “drie avonden, twee jaar lang”. En dan hoeveel steentjes ze gebruikt hebben.

Moet je je voorstellen. Wat een hobby!

Ontwerpen, verzamelen, bouwen, showen, bespreken.

Met zoveel oog voor detail! Je kunt er uren naar kijken want je blijft dingen ontdekken.

Zij bouwen zonder oog voor business cases en de kosten om iets te maken of hoe goed iets zou verkopen. Hoeven zij ook niet, natuurlijk. Ze bouwen voor de lol van het bouwen. Voor het mooie. Voor het leuke.

Dat is nou de echte ‘Lego World’.

En ook meteen de kracht van Lego. Als je een groep jongens van een jaar of 18 rond ziet hangen, helemaal in hun sas omdat ze op Lego world zijn.

Echte lego fans.

 Sharing is caring

Ik vond dit Legoblog. Geen idee wie er achter zit, maar vond het wel leuk. En deze, in het Engels.

 

Noot van de redactie: te moe voor plaatjes. Volgen later. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sandra van Vianenantwoord
22 oktober 2014 om 21:49

Ik was er ook gisteren en totaal gesloopt na hele dag. Ik heb mijn ogen ook uitgekeken vooral dat je ook Lego kan kopen voor 400€ en dat er zoveel Lego
Is voor 12+ wist ik niet. Eyeopener. Mijn zoon van 5 ging helemaal los bij alle treinen terwijl dochter van 8 Lego architecture prachtig vond. Vanaf 1 jan in Nederland overigens. Lego is inderdaad exciting.

Elja Daaeantwoord
22 oktober 2014 om 22:55
– Antwoord aan: Sandra van Vianen

Ja heel veel gebouwen uit de VS he, die architecture? Erg gaaf dat ze dat hadden. En die dure dozen…wel gaaf met die robots!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.