Hashtag science, part 3: humor

Het is natuurlijk heel waardevol, van die tweets met handige links er in naar interessante artikelen en hashtags die daar context aan geven. Of tweets met commentaar op de actualiteit met verwijzing naar hashtags over die acutaliteit. Of tweets met hashtags over TV-programma’s. Of tweets met hashtags over wat mensen hebben gegeten of wat ze durven te vragen.

Maar het zijn, vind ik, de tweets met humor die Twitter een verslavend tijdverdrijf maken. Eigenlijk is het gebruik van humoristische hashtags niets anders dan context geven aan tweet natuurlijk. En tweets die daarbij hashtags inzetten, zijn bij mij vaak favoriet. Waarbij aangetekend dient te worden dat het erop lijkt dat Nederlanders de science of hashtag wat dat betreft een geheel eigen draai hebben gegeven. Of lijkt dat maar zo?

Een willekeurige greep uit mijn twitterstroom van vandaag (met de hulp van twitter.com, dit artikel, en een recent artikel op Frankwatching van de overigens altijd humoristisch tweetende @desireebattjes):

;

(context zonder welke de tweet onbegrijpelijk is)

(ironie)

(lollig met trending-potentieel)

(humor met een hashtag die de werkelijkheid aangeeft, ook mooi)

(beetje voor ingewijdenen misschien maar des te leuker voor je community)

(niemand hashtagt zoals Ruud!)

[Ik was naarstig op zoek naar die hashtag van een paar maanden geleden, die opeens trending werd – althans in mijn tijdlijn – met Engelse vertalingen van Nederlandse liedjes…iemand??]

;

Tsja, het is maar een greep natuurlijk. Ik zal de lijst updaten, mocht ik weer een mooi voorbeeld tegenkomen (en voorbeelden zijn ook erg welkom in de comments!).

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
12 november 2012 om 10:06

Heerlijk om te lezen Elja, en inderdaad ik gebruik ze net als het apestaartje ook vaker off-twitter.
En ik ga dit gelijk doorsturen, samen met de twee vorige, aan iemand die ik twee weken geleden heb geholpen een twitter account op te zetten en heb verzocht in te wijden in de geheimen van oa het gebruik van de hashtag.
Het is wel even een eyeopener hoe het een, overigens zeer talig en inteligent persoon, volstrekt kan ontgaan wat een tweet inhoud, oa door de verwijzingen, de RT, afkrotingen én de gemixed gebruikte hastags.
Abracadabra vond ze het, toen we er zomaar eens drie namen om de betekenis boven tafel te krijgen, en om het uit te leggen moest ik echt beyond Jip en Janneke

– Twitters oftewel Twittertaal, ook wel het Algemeen Onbeschaafd Tweets #AOT, lijkt hiermee een eigen computertaal te zijn geworden, met hashtags als bijzondere component 😉 Dank je wel, ook voor de humor toevoeging van vandaag die ikzelf ook erg graag toepas en lees en waar non-soci media diehards écht helemaal niks van snappen, #komtvanzelf

Desireeantwoord
11 november 2012 om 20:55

Je ziet de hashtag ook op andere plekken dan Twitter opduiken. Ook in andere teksten gebruikt men de hashtag als een soort commentaar.
#nieuwleesteken

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.