Fotografie & Istanboel

IMG_9421Het is maar goed dat ik geen travel blogger ben want dan had ik nu een lang verslag moeten schrijven en daar ben ik te moe voor. Dan had ik nu uitgelegd dat we vanaf de andere kant van de blauwe moskee, richting het water, waren, dat we naar het oude hippodrome zijn gelopen, richting de tuinen van het Topkapi paleis, om daar te fotograferen tot we neervielen op een krukje bij een chaitentje met zicht op de Bosporus. [Voor Carolien: Gülhane park, ik was er nog nooit geweest!] 🙂

Het is waar wat ze zeggen: echt fotograferen, bewust fotograferen, aan het fotograferen zijn, is fysiek inspannend als een sport.

Misschien omdat het eigenlijk niets anders is dan vastleggen hoe je omgaat met de wereld, hoe je je verhoudt tot de wereld om je heen.

Ik ben benieuwd wat mijn foto’s over mij zeggen, volgens mijn docent deze week, en wat voor foto’s ik nog ga maken de komende dagen.

Morgen weer een dag!

PS Ik zag deze jongens (foto) op het spoor lopen, vanaf de brug, en was verbaasd en een beetje jaloers (ze waren aan het fotograferen en er hing een prachtig mistig licht en in de verte het silhouet van de beroemde moskeeën van Istanboel)(misschien volg ik ze wel op Instagram! Zou kunnen) tot de bewaking kwam en hun camera afpakte en met ze wegliep over het spoor.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Investeren in geluk – Invest in happynessMijmeringen – Van fotografie in Istanboel naar IS en hoop – Investeren in geluk – Invest in happynessantwoord
19 januari 2015 om 12:55

[…] Mijmeringen  naar aanleiding van wat Elja deelt over haar week in Istanboel. Waar zij een paar dagen terug is. Fotograferend met Thatcher […]

Carolien Geurtsenantwoord
19 januari 2015 om 11:43

ja ja ja, cool. *foto en denksels –
** not so cool dat ze opgepakt en hun camera misschien kwijt zijn- duimpje doet.

Mijmeringen

Het echte in mijn eentje fotozwerven door Istanbul, wat ik begin vorig jaar twee weken gedaan heb na de workshop met Thatcher, en me er volledig aan overgeven, dus ook rustig een half uur stilstaan op Taksim of bij de vismarkt in Üsküdar, en langzaam onderdeel worden van het plein en de bewegingen van de mensen, fotograferend, zodat na tin minuten de cimitci (verkoper van de typisch Turkse ronde broodjes) langzaam nieuwsgierig vanachter zijn kraam komt, terwijl hij ziet dat ik sta te fotograferen en gaat kijken naar wat ik dan in hemelsnaam sta te fotograferen en uiteindelijk zelf pontificaal en welwillend gefotografeerd wordt, tegelijk topsport en flow energie gevend genieten vind ik dat. Contact maken en op mezelf zijn tegelijk.

**Gülhane -mooi en fijn

Ik vind het zo leuk dat je deelt. Lijkt me heerlijk om meer van je verhalen te horen en foto’s te kijken, misschien ook een keer IRL als je terug bent
Heel heel fijne voortzetting

Elja Daaeantwoord
22 januari 2015 om 21:45
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ja ik moet die foto’s ook eens ergens kwijt, ik weet niet of ik dat wel wil, het voelt te persoonlijk. Nou ja, eerst maar eens met Thatcher Skypen om ze te reviewen een keertje en dan verder.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.