10 favoriete artikelen over Facebook

Zoals veel mensen sla ik interessante artikelen die ik tegenkom (via feeds waarop ik geabonneerd ben, via de diensten van feedly of summify, of artikelen die ik via Twitter of Facebook vind) op in een social bookmarking tool. Zeg maar mijn online archief voor online artikelen. Vroeger gebruikte ik delicious, tegenwoordig vind je mijn favorites op diigo.com

Hieronder de tien facebookartikelen die ik het meest gebruik, waar ik het meest naar verwijs, of ik die ik recentelijk het interessantst vond.

  1. 5 zaken die je voor je Facebook fanpagina geregeld moet hebben (Allfacebook)
  2. Heel vaak krijg ik vragen over contact opnemen met Facebook. Op deze pagina van Mari Smith vind je een lijst met contactformulieren.
  3. Nu Facebook Places Pages (de pagina’s waarop je kunt ‘inchecken’ op een locatie, zoals ook via Foursquare kan) geintegreerd kunnen worden met gewone bestaande fanpagina’s, is het even zoeken hoe je dat nou moet doen. Hier vind je een stap voor stap uitleg.
  4. Inspiratie is nooit weg, toch? Hoe het kleinste kunstmuseum in Amsterdam ruim 220.000 (t.t.v. het artikel waren het er 170.000) fans op Facebook wist te verzamelen.
  5. Scoble schrijft altijd interessante stukken vind ik, die je aan het denken zetten. In dit artikel schrijft hij over hoe de integratie van Facebook met allerlei apps een ‘freaky line’ overschrijdt, of niet, en hoe dit het gedrag van gebruikers verandert.
  6. Creatief omgaan met foto’s in je timeline, dat kan dus ook met de nieuwe Facebook Timeline!
  7. Hoe belangrijk moet Facebook zijn in je marketingstrategie? Waarom het niet je enige marketingkanaal zou moeten zijn lees je hier.
  8. Facebook privacy blijft een issue waar je niet genoeg van af kunt weten. Vooral met de integratie met apps als Spotify of de ‘readers’ van sommige nieuwssites, en de nieuwe ‘ticker’ met real-time updates uit je vriendennetwerk is het nog belangrijk geworden om heel goed na te gaan wat je instellingen zijn. In dit artikel meer over de settings voor allerlei apps, en hier vind je meer over de privacyinstellingen waar je je verder bewust van moet zijn in verband met de news ticker (beetje sensationele toonzetting, maar wel handig om te lezen).
  9. Als je je net als ik afvraagt hoe de ranking van resultaten in de Facebook interne search bepaald wordt, is dit een leuk artikel (al wat ouder).
  10. Hoe krijg je meer echte fans, op een constructieve, eerlijke manier? In dit artikel 15 praktische tips die je direct kunt gaan toepassen.

Tot zover, en, to be continued 🙂 Je kunt mijn bookmarks zelf ook doorzoeken: Elja’s favorites op diigo.com.

[Dit blog is geschreven in het kader van #iederedagbloggen – een uitdaging waarbij ik en anderen zichzelf ten doel stellen om een jaar lang iedere dag te bloggen. Vooruit bloggen mag. Gastblogs tellen ook. Meer informatie volgt binnenkort op iederedagbloggen.nl!]

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Hannieantwoord
30 december 2011 om 16:01

Leuk, je houdt het goed vol, Elja. En ik snap dat streven naar perfectie van eerst niet, want deze blogs zijn toch ook perfect?

Elja Daaeantwoord
31 december 2011 om 07:52
– Antwoord aan: Hannie

Hoi Hannie! Ja, door dat ik moet van mezelf kom ik tot hele creatieve oplossingen. Zoals lijstjes met links. En foto’s van dingen om me heen. Etc etc. Het is een aanrader hoor, dat #iederedagbloggen! Ze zijn niet zo perfect als ik soms zou willen (dit blog had bijvoorbeeld geen afbeelding), maar ik laat het steeds meer los. 🙂

Hannie
31 december 2011 om 09:57
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik weet het, ik plaats nog steeds elke dag een foto!
😀
#iederedagbloggenisleuk

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.