(extra) Waarom ik wel een comment achterlaat. Of soms niet.

Een extraatje op de vrijdag.

Ik liet namelijk net een comment achter bij een artikel van James Altucher. Ik vind hem heel cool en hij is Amerikaans en ik durf nooit zo goed comments achter te laten op Engelstalige sites. Maar toch gedaan. Ik denk gedeeltelijk omdat er een beperkt aantal comments stond, 27, en dat voelde alsof het intiem was. Alsof mijne nog welkom was. Bij 200 comments denk je toch al snel: laat maar. Niets toe te voegen.

Ik heb van de week ook een comment achtergelaten bij een blog post van Gini. Omdat ik haar ken en omdat ik haar geweldig vind bloggen. She rocks.

Ik wilde eigenlijk al eerder een comment achterlaten bij dit artikel en dat heb ik niet gedaan omdat ik bang was dat mensen het dom zouden vinden, mijn opmerking. Later bleek dat Gini dat niet had gevonden en dat ik het gewoon had moeten doen. Dus vandaag die comment bij dat andere stuk.

Ik heb ook een lange rambling comment achtergelaten bij het stuk van Henk Jan. En niet alleen omdat hij me noemt. Dat wist ik eerlijk gezegd niet toen ik begon met lezen en na de titel en de eerste zin was ik al gegrepen. 🙂

En bij Kitty. Gewoon. Omdat ik wist waar ze het over had en wilde laten weten dat ik via haar een artikel was gaan lezen.

En bij Peter. Omdat ik hem zo leuk vind.

Maar onder dat artikel dat ik via Kitty las heb ik dan weer geen comment achtergelaten. Ik kan me te weinig in haar verplaatsen. Ik vond het wel een gaaf stuk maar wist niet hoe ik er op zou moeten reageren.

Het is een gek iets, dat online leven. Waarom wel een comment hier en niet daar? Waarom voelt de drempel bij hele grote bekende bloggers soms zo laag?

Nou ja. Ik moet nog helemaal in de serie van Martine en Jacob Jan van deze week duiken. Maar daar voel ik me altijd thuis dus comments liggen waarschijnlijk in het verschiet. Zie hier voor deel 6 van die serie, over nieuwe marketing en de zen van marketing etc..

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Dennis Poortantwoord
2 juni 2013 om 21:45

Ik ga mee met Petra. Vaak heb ik geen zinnige toevoeging, maar soms toch alleen om te laten weten dat het gewaardeerd wordt. Ik weet dat ik het zelf ook graag zie dat er gereageerd wordt op mijn blog. Al is het niet zo dat ik iets niet waardeer als ik niet reageer. Maarja.

Overigens heb ik hetzelfde met reacties die ik op mijn blog krijg. Moet ik dan weer op een reactie reageren, ook al is het niet zinnig. Want ook al is het niet zinnig, staat het misschien onaardig om niet te reageren. Etc. 🙂

Elja Daaeantwoord
2 juni 2013 om 22:02
– Antwoord aan: Dennis Poort

Ja…herkenbaar. Was helemaal vergeten om op reactie van Petra te reageren hieronder! Slecht slecht slecht. Maar ik vind reacties eigenlijk vrijwel altijd zinnig zelfs als ze maar heel kort zijn.

Petra Wiebengaantwoord
18 mei 2013 om 13:59

Zelf vind ik reacties altijd leuk, maar moet ook eerlijk bekennen dat ik niet altijd en overal een reactie achterlaat. Soms heb ik gewoon niets zinnigs toe te voegen, maar soms wil ik ook wel gewoon even laten weten dat ik het met plezier gelezen heb, en soms… dan raakt een stuk me op de een of andere manier en móet ik gewoon even een reactie geven. Zoals nu 🙂 Ik lees je blog graag! Ook al laat ik niet altijd een reactie achter.

Elja Daaeantwoord
2 juni 2013 om 22:02
– Antwoord aan: Petra Wiebenga

En ik reageer nu pas! Aiai! Soms raak ik even de draad kwijt, merk ik. Ik probeer wel altijd overal op te reageren maar al met al is het best veel als je iedere dag blogt. Vooral als er comments zijn op oudere artikelen vergeet ik soms om die ook op te pakken. Stom, he.
Ik ben superblij met reacties, ook met de jouwe, maar ik heb geen verwachtingen. Ik ga er niet van uit!

Peter Pellenaarsantwoord
18 mei 2013 om 07:19

Meestal reageer ik ook niet wanneer ik zie dat er al velen mij zijn voorgegaan. Om eerst te kijken of ‘mijn comment’ er al tussen staat vind ik net iets teveel werk. Maar anders dan dat reageer ik bijna altijd wel. Alleen wanneer ik uit nieuwsgierigheid of per ongeluk op een site kom waar ik me niet ‘thuis’ voel (bv Geen Stijl) dan reageer ik ook niet.
Oh ja, ik vind jou ook leuk 🙂

Patrick Mundusantwoord
18 mei 2013 om 00:39

Alsof ik mezelf hoor praten… 😉

Elja Daaeantwoord
18 mei 2013 om 06:17
– Antwoord aan: Patrick Mundus

:))

Nanouk van Gennipantwoord
17 mei 2013 om 21:26

reageren is soms ook eng… toch doe ik het hier, omdat ik weet hoe leuk het is om een reactie op je blog te krijgen:) dus ik hoop dat heel veel mensen het snel minder eng vinden… en ohja, soms heb ik een reactie getypt en dan moet ik daarna ineens sommetjes maken of rare woorden overtypen of een wachtwoord aanmaken: dan haak ik vaak ook af en sluit ik het venster (ploep, weg reactie).

Elja Daaeantwoord
18 mei 2013 om 06:17
– Antwoord aan: Nanouk van Gennip

Nou, ten eerste, je reactie wordt erg gewaardeerd! 🙂 En ten tweede, dat heb ik ook, dat ik langer met een reactie bezig ben en afgeleid raak. Of, vaker nog, dat ik ga twijfelen en hem toch weghaal. Vooral bij bloggers die ik niet ‘ken’, waar ik nog nooit contact mee heb gehad. Of als het in het Engels is.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.