Een stukje theorie

20131118-233703.jpg

Hier is mijn nieuwe blogtheorie:
“Het is makkelijker, en kost minder energie, om gewoon te bloggen over wat je voelt, bent of ziet, dan om een ‘goed artikel’ te schrijven vol nuttige tips.”

Ik weet nu ook hoe het komt dat ik tot voor kort zoveel blogconcepten had staan: ik begin aan ‘goede’ artikelen, vol tips en inzichten en slimme ideeen en leuke links en nuttige voorbeelden.

Maar dan maak ik ze niet af.

Sinds vorige week zijn er stiekem alweer 4 mooie concepten verschenen in mijn WordPress-lijst. Waaronder vanavond. Heel leuke. Over themabloggen.

Maar die ga ik vast nooit afmaken.

Want hoewel ze stuk voor stuk supernuttig en interessant zijn (zozeer dat ik er over dacht om ze bij Frankwatching in te leveren voordat ik ze hier publiceer), lukt het me net om ze af te maken.

Te lastig. Te veel tijd. Te moe. Te veel gedoe. Te veel uitzoekwerk.

En zonder de extra tijd, energie, het gedoe, het uizoekwerk, zijn ze niet goed genoeg voor publicatie, snap je.

Huh??

Van wie moeten die dingen dan perfect zijn eigenlijk?

Oh, van mijzelf?

Aha.

Huh?

Ik begrijp er ook niets van.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Elja Trumantwoord
19 november 2013 om 00:06

Op zich een herkenbaar probleem; blogs die je niet afmaakt omdat het teveel werk is. 🙂

Wat ik sinds een tijd doe is mezelf dwingen om (minimaal) eens per week een uitgebreidere blog te schrijven. Als extra stok achter de deur heb ik hiervoor de maandag gekozen, want op dinsdag gaat mijn wekelijkse nieuwsbrief eruit.

Het helpt echt om op deze manier consistent waardevol content voor je blog te maken. Ze zijn natuurlijk niet allemaal even goed, maar toch heb ik zo regelmatig blogs die binnen een week duizenden keren bekeken zijn.

Als je wilt kun je er natuurlijk van te voren al aan werken. Laten we wel wezen, ik heb zojuist ook weer op het laatste moment om 2 minuten voor twaalf mijn uitgebreidere blogpost van deze week eruit lopen persen. Een beetje zelfopgelegde druk kan best goed werken. 😉

Elja Daaeantwoord
19 november 2013 om 09:08
– Antwoord aan: Elja Trum

Hee, dat is een goed idee! Als ik weet dat ik het moet doen (‘moet’), dan komt het er misschien ook van! Dankjewel Elja!!

Elja Daae
19 november 2013 om 09:09
– Antwoord aan: Elja Daae

Hihi altijd leuk, om ‘Dankjewel Elja’ te kunnen zeggen!!

Peter Pellenaarsantwoord
18 november 2013 om 22:52

Misschien moet je een aparte categorie of thema maken. Van concept blogs.

Raymond Snijdersantwoord
18 november 2013 om 23:10
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Want je weet maar nooit … misschien maakt een ander ze af 😉

Elja Daae
19 november 2013 om 09:10
– Antwoord aan: Raymond Snijders

En dan wel publiceren dus bedoelen jullie? Ja, dat kan ik dus niet. Het zou wel heerlijk zijn als iemand ze afmaakte trouwens. Het is niet echt veel denkwerk. Misschien een assistent? 🙂 Of zijn er vrijwilligers?? 😀

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.