Een nieuw design…

eljadaae.nlHet is zo ver hoor. Nee echt ik ben er klaar voor.

Een nieuw design.

Het is hoog tijd. @inktspatten is dat gelukkig wel toevertrouwd. Ik heb haar, vrees ik, een erg Elja-mailt-aan-Calliope-achtig mailtje gestuurd met wat ik nou wel en niet leuk vind.

Calliope kennende komt ze daar wel uit. Ze is wel wat gewend van mij. Nee, echt.

Ik wil iets luchtigs. Fris. Maar ook warm. Maar ook wit. En leeg. Maar niet té leeg. En met foto’s.

Snap je? Ja he? Dát dus. Wil ik. Yep.

Maar nu dacht ik: ik vraag het jou ook. Jij *moet* er toch naar kijken, he.

Ja jij! Jij lezer (-es)!

Dus, de vraag aan jou:

Wat vind jij nou leuk op blogs (deze of een andere)? Mooi? Handig? Onmisbaar? Of juist lelijk? Stom? Overbodig?

Wat zou je graag willen veranderen? Of juist behouden?

En ik meen het hoor. Je input is erg welkom. Vooral linkjes met mooie voorbeelden en zo. Of gewoon een paar kernwoorden of zo, ook goed. Of als je het gewoon denkt, pik ik het ook wel op. Hoef je niet eens een comment achter te laten. !

🙂

UPDATE: het nieuwe design staat live, inmiddels, sinds januari 2016.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

17 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Martine Bakxantwoord
22 januari 2014 om 10:46

Ik heb toevallig deze week een van mijn blogs ( http://www.martinebakx.com ) omgegooid. Met een doel uiteraard 😉

Ik houd van rust, wit, minimalisme. En kleurtjes, veel kleurtjes. Brrrrrrr grijs komt niet voor op mijn kleurenpalet. Geel eigenlijk ook niet. Maar soms is dat functioneel.

Ja responsive, want meer dan de helft zal je blog lezen via mobiele apparaten!

Beetje interactie met je sociale media (ipv die deelbuttons) zou leuk wezen. Je kunt bijvoorbeeld een feed plaatsen van twitter of instagram in de kantlijn. Mits je die kantlijn behoudt natuurlijk. Op mobiel is het scherm vaak te klein voor een kantlijn.

Wat dat betreft is Blogger toch wel heerlijk. Automatisch responsive design zonder de kantlijn. En foto’s plaatst ie ook volgens vast stramien………

Elja Daaeantwoord
24 januari 2014 om 17:33
– Antwoord aan: Martine Bakx

Je hoort ook vaak dat mensen die twitterfeed stom vinden juist? Maar jij vindt het dus juist leuk. Hmmm. Een instagram feed leek me wel leuk maar is volgens mij zo lastig qua mobiel en embed en zo. Dank voor alle feedback, gaan we mee aan de slag!

Irene van Puttenantwoord
21 januari 2014 om 12:53

Oef… ben heel erg benieuwd nu! 😀

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:46
– Antwoord aan: Irene van Putten

;))

Carolien Geurtsenantwoord
21 januari 2014 om 12:37

😉 alles is al gezegd – met plus plus voor eenvoud combi foto’s – ik blog nog even verder aan mijn plog blogje 😉

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:46
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ja ik ga Calliope vragen of er een slimme manier is zodat ik de foto altijd meteen op maat kan krijgen of zo of op een duidelijke plek. Dat scheelt weer gedoe. Benieuwd naar plogblog!

Carolien Geurtsen
21 januari 2014 om 17:00
– Antwoord aan: Elja Daae

hi hi = plogblog vind ik dan weer wel leuk 😉
en met photos of fotoos, pier ik ook nog altijd een beetje te vaak hoor.

plogpraat alhier; http://caroliengeurtsen.nl/plogger-de-plog-not-my-cup-of-tea-blog-foggy-plogpraat/

Robertantwoord
21 januari 2014 om 11:45

Het design van een blog (of andere site) is toch een beetje als de inrichting van een huis. Heel persoonlijk, en moet vooral de smaak van de bewoner weergeven. Ja, wij *moeten* er naar kijken, maar wanneer ik bij iemand op visite ben, ga ik ook niet zeggen dat de bank lelijk of het bijzettafeltje overbodig is. Ik luister vooral naar wat iemand vertelt.

Dit gezegd hebbende: in het algemeen vind ik zelf een zo’n minimalistisch mogelijk ontwerp prettig. Niet te druk, zwart-grijs-wit met desnoods één zakelijke steunkleur, en liefst geen toeters en bellen. Voor mij (!) hoeven share-knoppen, of Disqus-extraatjes als reacties uit het verleden dus niet zo nodig. En zoals door anderen genoemd, een goede weergave op de mobiel is momenteel essentieel.

Linkjes naar voorbeelden vind ik lastig. Mijn favorieten zijn vooral fotoblogs met veel aandacht voor beeld, dus voor jouw blog niet of nauwelijks van toepassing.

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:45
– Antwoord aan: Robert

Goed punt van Disqus’ oude reacties, kijk, weer iets geleerd! Misschien kan ik dat nu al wel uitzetten, ga ik even uitzoeken. Zwart-grijs-wit…check… (ik wil wel iets warmer dan dat maar in de basis rust idd). En ook weer die mobiele site. Dat heeft dus prio. Dank!

Erik Hooijerantwoord
21 januari 2014 om 00:20

Meer wit is goed. Meer pixels, of eigenlijk gewoon nieuwe links naar je sociale media. Als je toch bezig bent, G+ Authorship erbij, en een plusbox.

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:44
– Antwoord aan: Erik Hooijer

Hmmm authorship heb ik dacht ik. Wit, eens. Meer pixels? Wat bedoel je met meer pixels? Nieuwe links – nieuwe icons bedoel je? Te ouderwets? 🙂 Plusbox…hmmm. Responsive: CHECK! Dank!

Ariadnesdraadantwoord
20 januari 2014 om 23:08

De bladspiege die je nu hebt is fijn, grootte van de letters ook. Rustige opmaak (zoals nu )leest makkelijk voor mensen met oogproblemen…Goed om daaraan te denken !

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:43
– Antwoord aan: Ariadnesdraad

Oh ja! Dat weet Calliope wel, wat daar het beste voor is. Dank voor input!

Eelco Martensantwoord
20 januari 2014 om 23:07

Ik zou zeggen ‘less is more’. Een mooie gelegenheid om te kijken of bijvoorbeeld een deelknop voor Twitter nog wel nodig is.

Daarnaast, ik lees je blogs altijd onderweg op een smartphone. De tekst vouwt zich nu raar om afbeeldingen heen.

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:43
– Antwoord aan: Eelco Martens

Oei! Dank Eelco! En die deelknop, helemaal eens, who needs deelknoppen….?

20 januari 2014 om 20:06

Niet te veel kermis inderdaad. Het gaat om de tekst. Die wil ik lezen zonder allerlei afleidende poespas er omheen. Mooie foto’s. Of illustraties. Wit is fijn, want rustig. Een bepaalde stemming opgedrongen krijgen door kleuren is niet handig. Misschien zou je met minder categorieën kunnen werken. Het zijn er nu zo veel dat sommige onderwerpen onder meerdere categorieën kunnen staan en daarmee schiet het dan zn doel voorbij. Verder eens met je wensen ;). Ben benieuwd!

Elja Daaeantwoord
21 januari 2014 om 16:42
– Antwoord aan: Eef

Goede tip van die categorien..check! Ze zitten me ook erg dwars, eerlijk gezegd, een keurslijf waar ik niet meer in pas. Ga ik vragen aan Calliope. En die kleuren – oranje dus te fel…?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.