De kracht van inspiratie: very inspiring blogger award

Ik kreeg een erg leuk mailtje van Caroline (die ik niet kende!): dat ze me genomineerd had voor de Very Inspiring Blogger Award. Maar wat is dat dan, die Very Inspiring Blogger Award?

Het blijkt een soort van virtuele award te zijn waarmee nieuwe links ontstaan (letterlijk en figuurlijk) tussen bloggers van allerlei soorten en maten. Ik geloof niet dat iemand echt een idee heeft wie er mee begonnen is, maar wat maakt het ook uit? Het idee is super, vind ik. Ik doe graag mee.

Want

“Keeping the blogosphere a beautiful place”

Daar kan ik alleen maar vóór zijn, natuurlijk!

(En mag ik even zeggen, hoe gaaf is dat? Dat iemand iets verzint, dat het de band tussen bloggers versterkt, dat het voort blijft leven. Wauw.)

De regels zijn ongeveer als volgt*:

 1. Bedank degene die je genomineerd heeft op je blog
 2. Show off that award & deel de regels op je blog
 3. Deel 7 feitjes over jezelf
 4. Nomineer 15 bloggers
 5. Laat de bloggers die je genomineerd hebt via de comments op hun blog weten van de nominatie.

1: Check.

2: Check!

7 dingen je nog niet wist, of misschien wel wist, en misschien niet wilde weten maar nu is het bijna te laat, over Elja:

 1. Ik ben een onvervalste boekenworm en dat ben ik al sinds het moment dat ik leerde lezen.
 2. Zowel tijdens mijn studie als tijdens de middelbare school was ik afwasser als bijbaantje.
 3. Ik lees heel snel. Boeken van minder dan een paar honderd pagina’s sla ik daarom liever over.
 4. Ik ben moeder van drie kleine jongetjes van 2, 5 en 8. 🙂
 5. Toen ik een jaar of 10 was wilde ik tuinarchitect worden of boswachter.
 6. Mijn favoriete boek (ooit) is The Power of One. Op de tweede plaats de serie rondom de Britse detectives Pascoe & Dalziel.
 7. Ik lees boeken altijd in het Engels en lees sinds de middebare school eigenlijk nauwelijks nog Nederlandstalige boeken. Vraag me niet waarom…geen idee.

15 14 inspirerende bloggers

Het lastige van een lijstje is dat het soms vooral gaat over wie je er NIET op zet, he? Ik heb daarom de Nederlandse bloggers gepakt op wiens blogs ik geabonneerd ben of wiens blogs ik regelmatig lees. De links verwijzen naar favoriete, mooie, leuke, ontroerende of recent-favoriete artikelen.

(om eerlijk te zijn, zijn het bijna allemaal blogvrienden van me. dus helemaal objectief is het niet. en niet in volgorde van belangrijkheid.)

 1. Petepel vanwege het gevoel en het schrijven
 2.  Lisanneleeft.nl vanwege het inspirerende voorbeeld
 3. Zenoemenhetdesignthinking vanwege de Cor-heid
 4. punkmedia.nl vanwege de eigenheid
 5. Passievoorschrijven vanwege de titels (en meer)
 6. drspee.nl vanwege de openheid
 7. octaview.nl vanwege de illustraties-toon-combi
 8. annamariaheeftgelijk.nl vanwege de warmte
 9. rsnijders.info vanwege de intelligentie
 10. deblogacademie.nl vanwege de onnavolgbaarheid
 11. lindalinearecta.nl vanwege de echtheid
 12. caroliengeursten.nl want er is er maar 1
 13. frankwatching.com vanwege alles

Misschien ben ik iemand vergeten. Dat zou goed kunnen. Sorry alvast.

En voor de mensen hierboven: VOEL JE NIET VERPLICHT!

Dan ga ik nu even her en der comments achterlaten. Doeg!

*(ik heb uiteraard even gegoogled hier en daar en ze zijn daarom iets anders dan de regels bij Caroline, ook omdat ik geen bloglovin gebruik)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

13 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Very inspiring blogger award » Tekstbureau DrsPeeantwoord
21 april 2016 om 14:49

[…] toen was ik ineens genomineerd door Elja Daae voor de very inspiring blogger award. Wat ontzettend gaaf en eervol. Dank je wel […]

Carolien Geurtsenantwoord
20 juli 2014 om 21:08

Tjonge wat leuk – ik heb er overheen gekeken de dag dat ik je /deze blog las in mijn mail – dag vóór vertrek naar Oerol… Gisteren werd ik genomineerd en ging googlen op oorsprong enzo en kwam vandaaruit bij jouw/deze ;-0

Gisteren en vandaag geschreven en verdomd als het niet waar is, kwam daar dus achter vlak vóór het posten en ja, jij staat er ook in – Da’s bijna logisch he?! 😉 Zie ook uitleg. Sterkte met verhuizen, wennen en uitpakken installeren en tot gauw.

http://caroliengeurtsen.nl/genomineerrrrd-the-very-inspiring-blogger-award/

Investeren in geluk – Invest in happyness » genomineerrrrd – the very inspiring blogger awardantwoord
20 juli 2014 om 16:22

[…] m bijna online zet even op oorsprong van very blogaward undsoweiter en kom tegen dat Elja Daae mij op 30 mei dit jaar ook al genomineerd heeft – quelle blamage dat ik dat gemist heb, (of heb je me niet volgens de […]

Linda Rosalinde Markusantwoord
2 juni 2014 om 11:21

Bedankt voor de nominatie, Elja! Vind je mijn titels goed of hoe moet ik de zin erachter interpreteren? Titels zijn vooral heel moeilijk, vind ik (ik probeer er vaak een stuk of vijf, zes uit voor ik een leuke te pakken heb), maar wel belangrijk.Mooi initiatief om naar andere blogs te linken. Ik heb er geen negatief gevoel bij, ik vind het juist mooi. Het is een soort van publiekelijke blogroll. In ieder geval bedankt! Ik kijk nog even of ik ‘m overneem (ik ben niet zo van de tags, maar ik kan natuurlijk wel een lijstje maken met blogs die ik graag lees). 🙂

Elja Daaeantwoord
2 juni 2014 om 21:09
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

Ja, ik vind jou titels altijd uitzonderlijk en heel eigen. Dusss.

Ja joh, leuk toch, een lijstje met favoriete blogs of blogs die je in het zonnetje wil zetten? Dit format is maar een format, het gaat om het idee, vind ik!

Peter Pellenaarsantwoord
31 mei 2014 om 16:14

Nog nooit van deze award gehoord, maar dat is niet erg. Ik ben alleen maar reuze blij met de nominatie door jou 🙂
Zoals je schrijft (en misschien ook wel weet van mij) voel ik me inderdaad nergens toe verplicht, maar dat wil niet zeggen dat ik geen tijd zal steken in het ontdekken wat deze award precies betekent. En los daarvan kan ik altijd een blogpost wijden aan wie mijn inspirerende voorbeelden zijn, aangevuld met enkele nog onbekende wetenswaardigheden van mij.
Nogmaals erg bedankt voor de vermelding!

Elja Daaeantwoord
1 juni 2014 om 08:26
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Thanks Peter, blij dat je je niet verplicht voelt (al had me dat ook erg verbaasd!). We kunnen er allemaal onze eigen invulling aan geven lijkt me of het gewoon negeren…! 🙂

Ruud Ketelaarantwoord
31 mei 2014 om 14:09

Oh, en nog een nabrander… Voor mij blijft de blogosphere meer een mooie plek ZONDER dit soort dingen…

Ruud Ketelaarantwoord
31 mei 2014 om 14:07

Ik ben heel blij dat je me hebt overgeslagen. Ik hoop bewust. Want ik heb een bloedhekel aan dit soort kettingbrieven…

Elja Daaeantwoord
31 mei 2014 om 15:51
– Antwoord aan: Ruud Ketelaar

Ruud: wat kan ik zeggen? Ik hoor wat je zegt. En het was niet mijn bedoeling om je te kwetsen of je boos te maken.

Ximaarantwoord
31 mei 2014 om 13:13

Net als dat Liebsterding is dit voor mij toch een soort mix van een doorgeefstokje, kettingbrief en een pyramidespel. Misschien is het zo niet bedoeld en wordt er op die manier geen misbruik van gemaakt, maar van dat gevoel kom ik niet echt af.

Elja Daaeantwoord
31 mei 2014 om 15:50
– Antwoord aan: Ximaar

Ik ken het liebsterding niet, kende dit ook niet (lees volg nauwelijks beauty en lifestyle blogs, misschien daarom?). Ik denk dat het alleen een kettingbrief is in de negatieve zin van het woord als je het ervaart als druk, maar dat doe ik niet en naar ik aanneem de mensen die ik ‘genomineerd’ heb, ook niet.
Net als met al die dingen gaat het om de intentie, he? Ik vond het leuk om een keer op te schrijven welke blogs ik volg en lees en hen te bedanken en ik waardeer oprecht dat een lezer mij voor zoiets nomineert. Ik begrijp je negatieve gevoel maar de context is voor mij toch anders.

Martha Pelkmanantwoord
31 mei 2014 om 11:03

Tnx! Je hebt overigens wel veel gras voor mijn voeten weggemaaid 😉

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.