De balans opmaken als ondernemer

band Ik ben bijna jarig, en dat is altijd een mooi moment om even de balans op te maken. Na een jaar in de VS is er genoeg te overdenken.

Het leven is goed: zowel op privégebied, als zakelijk, met een eigen bedrijf dat groeit en bloeit. Ik moet zeggen dat ik meer en meer geniet van het wonen en werken in de VS (zie het plaatje hiernaast voor een indruk van mijn lokale Fourth of July Parade…wie wil dat nou niet voorbij zien komen??).

Kan ik op mijn lauweren rusten? Nou… Er zijn, toegegeven, ook wel wat dingen die beter kunnen. Ik zou zo langzamerhand mijn volgende grote opdracht binnen moeten halen; ik moet veel meer netwerken (belangrijk in de VS!); meer en consequenter bloggen en mijn nieuwsbrief consequent versturen. Het zou helemaal niet gek zijn om gewoon weer een schema te maken voor beiden, en me er aan te houden.

De balans tussen Nederlandse/Nederlandstalige activiteiten en Amerikaanse/Engelstalige activiteiten is ook nog een lastige. Ik heb net mijn Engelstalige blog uit de lucht gehaald, daar moet ik een nieuwe invulling aan zien te geven.

Daarnaast heb ik al maanden een eBook over twitteren in de kast liggen, dat maar niet gepubliceerd wordt. Tijd om dat af te krijgen!

Ik las net een mooi artikel over bloggen, 20 warning signs that your content sucks, en haalde daar een heleboel verbeterpunten uit. Aangezien mijn blog de kern van mijn marketingbeleid is, misschien toch tijd om wat dingen te veranderen?

Ik denk ook dat het goed zou zijn om wat concretere doelstellingen voor mezelf vast te stellen. Als (zoals in bovenstaand artikel beweerd wordt) bloglezers meer dan 2 minuten op mijn blog zouden moeten blijven als indicatie van succes, heb ik nog wel wat te verbeteren, …

Kortom, uitdagingen genoeg. En jij? Wat zijn jouw overpeinzingen geweest, zo tijdens de zomer? Wat kun je verbeteren? En hoe ga je het doen? Heb je een stappenplan? Kwantificeerbare doelstellingen? Ga je meer structuur aanbrengen? Of juist wat meer je intuïtie volgen en doen wat (zakelijk) goed voelt?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Frankantwoord
18 augustus 2010 om 22:37

Het is zeker goed om soms een balans op te maken. Koers bijstellen, plannen maken, aan de slag, heerlijk. Maar zeker ook je gevoel volgen, zodat je daarna weer dichter bij jezelf kan komen. Dan heb je het pas echt goed voor elkaar. En @Lia over volgend leven? Ik wil dan graag weer als een vis in het water, maar dan liefst al wat eerder 😉

Lia Vieveenantwoord
18 augustus 2010 om 21:44

Ik herken veel in deze posting! Mijn overpeinzingen deze zomer? Dat ik teveel wil, mijn ambities tot aan de horizon rijken, dat ik keuzes moet maken en dat ik ooit in een volgend leven als poes terug kom 😉

M. van Braam Morrisantwoord
2 augustus 2010 om 16:55

Mooie overdenking, iets wat goed past bij een jubileum ;-). Soms is het goed om achteruit te kijken om te zien naar wat er bereikt is en wat er beter kan, maar pas op de valkuil om alles tegelijk aan te willen pakken! Ik zou ook van alles willen veranderen en in gang willen zetten, maar heb vandaag geleerd dat juist niet te doen: kies één strategie en houd je daar consequent een poos aan. En dat is precies wat ik ga doen! Succes met jouw uitdagingen, ik volg ze graag!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.