De 5 interessantste artikelen/links die ik deze week tegenkwam

De 5 interessantste links die ik deze week tegenkwam* (in willekeurige volgorde)

1. Weg met al die accounts: log in met Facebook of Twitter

Mensen willen niet meer voor iedere online dienst die ze gebruiken aparte wachtwoorden hanteren. Ze vinden het in steeds grotere mate prima om in te loggen via hun social media accounts. Is dat een belangrijke ontwikkeling? Vind ik wel. Het roept allerlei vragen op voor de consument (welke gegevens mogen die online dienstverleners dan gebruiken? Want in je Facebook account bijvoorbeeld zit heel veel persoonlijke informatie) en voor de dienstverleners. Maar het is wel de toekomst…

Hier lees je het artikel >>

2. Twitteren als bedrijf, en met een team, hoe pak je dat aan?

Steeds relevantere vraag: hoe twitter je als bedrijf? Hoe pak je dat aan met een team? Hoe vrij zijn mensen? Hoe doe je dat logistiek?  Deze laatste vraag werd door heel veel kleine bedrijven opgelost door de dienst cotweet in te zetten. Maar helaas…Cotweet gaf deze week aan dat ze ophielden met hun gratis dienst.

In het artikel gaat de auteur in op de context maar vooral ook op de vrijheid die twitteraars nodig hebben als ze namens hun bedrijf twitteren. Van het managen van risico’s tot het op afstand houden van de bedrijfsjurist. Hier lees je het artikel >>

PS In het kader van leuke startups die nu genoeg omvang hebben om te cashen a la Cotweet, vond ik net in mijn email de tweede we-houden-er-mee-op-boodschap van deze week. Dit keer van Summify. Zo werkt het kennelijk: begin een gratis online dienst > bouw een loyale en grote groep gebruikers op > verkoop je bedrijf/software vervolgens (want nu heb je bewezen dat je dienst viable is) > wens je klanten veel succes verder. Het zij ze gegund – als je een gratis dienst gebruikt, kun je eigenlijk ook niets verwachten!

3. Hongarije: exit de democratie

Heeft niets met marketing of business development, social media en/of bloggen te maken. Maar wel iets waar ik me heel druk over maak: de heikele politieke en economische toestand in Hongarije. Het land gaat er aan, de man waar iedereen vroeger naar opkeek ontpopt zich tot dictator, particulier bezit wordt langzaam uitgehold, pensioenfondsen leeggeroofd. Persvrijheid? Weg ermee. Scheiding der machten? Hrmpfff.

De verhalen die Hongaarse vrienden al een tijdje vertellen krijgen steeds meer politieke context. Ik zou een paar artikelen kunnen vullen met links, maar zie de New York Times of lees de blogs van twee Nederlandse journalisten in Hongarije: Runa Hellinga met Scribbles from Hungary en Henk Hirs met kuifjeinhongurie.com.

PS: Ik heb 2,5 jaar in Hongarije gewoond. Mijn hart verloren aan dat land. Vandaar.

4. Wordnik: een sociaal woordenboek

Een internetdienst met een sociaal tintje…altijd leuk. Ik kende Wordnik niet (kwam er op door het blog van een andere leuke dienst, idonethis.com en het interview met de oprichtster). Een online woordenboek, waar woorden een sociale context hebben. Academisch, sociaal, intelligent…mooi initiatief. Het is een beetje voor word-geeks, taalgekken, om eerlijk te zijn. Heerlijk. Lees hier meer >>

5. Van bloggen tot geld verdienen

Mooi verhaal van een blogger (-ster) die door en via haar blog haar baan op kon zeggen. Niet alleen met haar eigen blog, maar ook door anderen te gaan helpen geld te verdienen met hun blogs. Zoals iemand op Twitter aangaf, het gebeurt niet vaak dat bloggers kunnen leven van alleen de advertentieinkomsten en ook voor deze dame geldt dat niet direct. Maar dit verhaal is toch inspirerend!

Hier lees je het artikel op getrichslowly.com >>

*Waarmee niet gezegd is dat het allemaal artikelen zijn die deze week gepubliceerd zijn…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.