Bloggen is: gewoon beginnen.

Als je niet weet wat je moet bloggen, dan moet je gewoon beginnen. Dat is de truc, toch?

Dat doe ik dus maar.

Schrijf. Schrijf. Schrijf. Schrijf. Schrijf.

🙂

In other news, mijn boek blijkt al te koop te zijn! Het is me wat. Je naam op managementboek.nl te zien, sjonge. Zie hier. Het was niet zo in me opgekomen dat het ECHT was, snap je? Maar daar staat het. Ik hoop het over een paar dagen in mijn handen te hebben.

We hadden het in #blogpraat van de week over allerlei dingen, maar o.a. de vraag hoe je was begonnen met bloggen. Ik heb er hier een storifyverslagje van gemaakt.

Het leuke aan dat verslag is dat er heel veel mensen zijn die tot de conclusie kwamen dat ze altijd al schreven of wilden schrijven. Dat was voor mij ook zo. Zo lang als ik me kan herinneren, schreef ik. Vooral gedichten maar ook gewoon als een dagboek. En lange brieven aan penvriendinnen. Gewoon leuk om te zien dat veel van die vroegere schrijvers zich richting blogs hebben begeven.

En heel herkenbaar en mooi ook om te zien hoe bloggen voor veel mensen een uitlaatklep is, een lijntje naar buiten, een manier om richting te geven zelfs. Een beetje zoals ik nu doe door maar wat te typen!

Mooi iets, dat bloggen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
7 maart 2013 om 19:29

en straks in handen… voelen, ruiken ..

wow !

Liesbethantwoord
6 maart 2013 om 21:33

Heb je boek maar vast besteld. Lijkt me geweldig om het in de winkel te zien liggen! En ja, gewoon beginnen dus. En ja, het wordt steeds leuker.

Elja Daaeantwoord
6 maart 2013 om 21:55
– Antwoord aan: Liesbeth

Jeetje Liesbeth! Ik word er helemaal verlegen van. Gaaf. Dankjewel! Laat je weten wat je vindt? Best eng, zo je gedachten in een boek zetten, zo van ‘belangrijkbelangrijk’. 🙂

lindakwakernaatantwoord
6 maart 2013 om 20:54

Helaas, maandag was ik er niet bij.
Heb idd altijd veel geschreven, met een nicht in Afrika,
Dagboek, *boeken* lol
Nu ik er bij nadenk gestopt na het motorongeluk.
Toen wee begonnen zie eventueel
http://www.linda-linea-recta.nl/interview-door-marysjabbens/
Dat was eigenlijk flierefluiten,
Sinds een poos *schrijf * ik weer .
Typisch

Elja Daaeantwoord
6 maart 2013 om 21:54
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Ik vind je blog heerlijk. 🙂

Martijn Bloksmaantwoord
6 maart 2013 om 20:50

Gefeliciteerd met je boek Elja! En leuk om er maandag achter te komen dat ook veel mensen zijn begonnen met bloggen op Hyves

Elja Daaeantwoord
6 maart 2013 om 21:53
– Antwoord aan: Martijn Bloksma

Hoi Martijn! Ik zat me net af te vragen of ik er niet te veel tweets over Hyves uit heb gefilterd? Ik ga ze denk ik nog even terugzoeken en toevoegen. Het waren er best veel he?

Martijn Bloksma
7 maart 2013 om 09:56
– Antwoord aan: Elja Daae

Zijn er best veel weggevallen inderdaad. Viel me ook op dat het er veel waren. “Die goede oude tijd…”

Melissaantwoord
6 maart 2013 om 20:33

Het is nu echt mijn hobby geworden! Ik weet dat er nog een hoop te verbeteren valt, maar ik ga er voor! Ik wil er in slagen. Schrijven is een kunst, zeker niet zo makkelijk als het lijkt. Maar ik kan er zeker van genieten! 🙂

Elja Daaeantwoord
6 maart 2013 om 21:53
– Antwoord aan: Melissa

Ja ik ook! Het is echt heel belangrijk geworden in mijn leven. En jij en ik zijn niet de enigen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.