BLIEPBLIEP

dashboard_2In de VS hebben alle auto’s een piepje. Nou, zeg maar een PIEP. Of eigenlijk meer een BLIEPBLIEP. Of een TSOEKTSOEK.

Als je hem op slot doet, bedoel ik.

Dat is wel heel handig. Maar ook heel irritant, op een bepaalde manier. Al die BLIEPBLIEPs en TSOEKTSOEKs de hele dag. Iedere dag. Dag en nacht.

Het had iets milieuvervuilends, al dat geluid.

Het was typisch voor Amerika. Alles gaat daar over Gemak. Gemak met een grote G. Ik kan je zeggen, het is superhandig als je auto een BLIEPBLIEP laat horen als hij op slot gaat.

Je wilt niet weten hoe vaak ik tegenwoordig nogmaals en nogmaals en nogmaals op onze autosleutel klik en achterom kijk om zeker te weten dat ik hem op slot heb gedaan. Hij geeft dan een oranje lichtsignaal, maar dat is voor mij niet genoeg.

Ik ben zo iemand die gedachteloos de auto dichtbliept en dan niet zeker weet of ik hem wel gebliept heb. En dan nog een keer gaat bliepen. Soms kan ik hem niet goed zien (vanachter de heg of zo) en dan weet ik het niet zeker. Moet ik teruglopen om het nogmaals te doen, in het zicht.

BLIEPBLIEP.

TSOEKTSOEK.

Storend. Belachelijk. Overlastveroorzakend.

Ik mis het nog iedere keer dat ik de auto op slot doe.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.