Alles komt samen & ‘ik kan dat’

20131229-112219.jpg

Soms valt alles op zijn plek.

1. De film

Vanochtend laat wakker en vanuit bed (ons Landalhuisje heeft in de slaapkamer een televisie aan het plafond!) een film gekeken. Brammetje Baas, heet de film.

Gezien?

Over een leuk, creatief en slim jongetje dat niet in het schoolsysteem past en vanaf dag 1 door zijn leraar wordt neergezet als een lastig mannetje. Daar tegenover zijn moeder die hem ruimte geeft en niet boos wordt als dingen mis gaan.

Ik heb ook zo’n Brammetje Baas thuis. Dus het was nogal confronterend. Maar ook verhelderend, om gevisualiseerd te zien hoe zo’n mannetje misschien denkt.

Zo’n jongetje (of meisje) is een inspirerend wezen, in je leven, als je de frustraties kunt loslaten die ontstaan omdat zo iemand buiten de gebaande paden treedt.

2. Het artikel

20131229-112247.jpgIk klikte na de film mijn feed reader open en las @petepel’s post. Die verwees naar zijn moment in #mijnmoment.

Het komt er op neer dat hij mij inspireert en dat ik hem inspireer.

Wel gek hoor, omdat zo op ‘papier’ te zien staan. En opeens een kijkje te kijken in het hoofd en hart van Peter. Ik ‘ken’ hem heel anders dan hoe hij zichzelf beschrijft. In de zin van, ik ken hem niet als introvert maar als iemand die zich laat zien en naar buiten treedt.

Hoe raar is dat? De digitale wereld en vooral de blogosphere is bijzonder. Omdat je elkaar kunt leren kennen in je essentie. Niet afgeleid door allerlei verhoudingen en uiterlijkheden en achtergronden en vooral, vooroordelen.

Het inspirerend internet zit vol met inspirerende mensen zoal jij, Peter en ik.

(denkt na)

Inspiratie is misschien wel waarom ik blog en twitter. Om inspiratie op te doen en met de hoop anderen ook te inspireren. Het is wel arrogant natuurlijk, te denken dat je dat kunt, maar ik HOOP het wel, dat ik het doe.

3. Nog een artikel

20131229-112310.jpgFrank Meeuwsen inspireert me al het hele jaar met zijn verzameling artikelen op zondagen. Vandaag las ik er een artikel over inspiratie. Ik heb het artikel niet helemaal afgelezen. Want ik kwam tot het stuk over school en toen was ik al zo geïnspireerd dat ik de laptop heb gepakt.

Ik schrok ook van het stuk. Motivatie = via angst je eigen doelen bereiken en inspiratie = via liefde de ander helpen. Vlak voordat ik het artikel las had ik mijn jongste zoontje aan het eten gekregen door te dreigen de deur uit te lopen.

Harteloos! Fout! Niet liefdevol!

Het werkte wel, dat wel, maar het klopt niet, het is niet juist.

Het vereist moed om vanuit inspiratie ouder en collega te zijn in plaats van vanuit angstmotivatie.

Ik offline zo moeten zijn als online. Want daar ben ik vaak mijn betere en inspirerendere zelf.

Yes.

Ik ga dat doen.

Ik wil zo zijn.

En Peter hielp me om me te realiseren:

Ik kan dat.

PS Toevallig had ik dat ook in mijn blog header staan. “Steun, gun, inspireer’.

Ik moest even kijken wat ik er nou had staan. Maar dat staat er echt. Steun, gun, inspireer. Het is zo ambitieus, zo high flying, zo arrogant. Maar het klopt. Dat is wat ik wil. En ik kan dat.

PS2 De foto’s zijn mijn jongetjes. De grootste inspiratie in mijn leven.

PS3 Dat die foto’s hier staan, komt door Henk Jan. Omdat hij me zei dat het OK is om foto’s van je kinderen te delen. Voorbij de angst. Richting de inspiratie.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
29 december 2013 om 14:32

jij doet dat

Elja Daaeantwoord
29 december 2013 om 17:24
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Wij doen dat!

Zosimpelisdangelukantwoord
29 december 2013 om 14:30

Mooi geschreven. Het zet me aan tot nadenken.

Elja Daaeantwoord
29 december 2013 om 17:24
– Antwoord aan: Zosimpelisdangeluk

Gaaf om te horen!!! Dankjewel!

Peter Pellenaarsantwoord
29 december 2013 om 12:10

Ja, jij inspireert wel degelijk. Daarom kom ik hier zo vaak als ik kan een kijkje nemen. Om te lezen wat jou beweegt. Wat je wil delen met ons. En dat zet mij dan weer aan het denken.
Het is echt zo dat door de ‘kennismaking’ met jou via blogpraat en jouw blog, ik anders naar mijn eigen bloggen (en dus denken en handelen) ben gaan kijken. Dus jouw invloed reikt ver. En niet alleen bij mij, zo weet ik heel zeker.
Laat dus vooral dat motto staan in je header. Je bent de verpersoonlijking ervan.

Elja Daaeantwoord
29 december 2013 om 17:28
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Soms denk ik wel eens: wie had dat kunnen denken? Toen ik me als kind eenzaam voelde en me afvroeg of iedereen nou zo dacht als ik? Dat ik zoveel verbindingen zou kunnen leggen en zoveel mensen zou kunnen vinden die mij raken en die ik raak? Wonderlijke gedachte.

Elja Daaeantwoord
29 december 2013 om 17:28
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

PS: DANKJEWEL!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.