Afbeeldingen maken voor social media met Canva

afbeeldingen maken voor social media

Jaren geleden kreeg ik een email van iemand die bij een onbekend bedrijf werkte. Canva, heette het. Of ik een verwijzing naar Canva wilde opnemen in een artikel op dit blog, over social media tools.

Pffff, dacht ik. Hoe durven jullie. Ik ben toch niet gek. Tssssk. En ik klikte op delete.

Jajaja mensen.

Ter verdediging van mezelf: ik krijg heel vaak emails van mensen die mijn site willen gebruiken voor een betere positie in de zoekmachines. Meestal voor online casino’s en uitvaartverzekeringen. Of ‘onze klanten’. 

Maar zo ging dat dus. Daar ging mijn kans om een van de eerste officiële Canva ambassadeurs te worden. Of nog beter: evangelist. Die bestaan, voor softwarebedrijven, namelijk.

Wie weet hoe het gelopen zou zijn.

Maar ik klikte dus op delete.

Het gekke is: een Canva-ambassadeur werd ik tóch.

Zo gaat dat, met mooie producten.

Het kon niet uitblijven, eigenlijk. Want afbeeldingen werden steeds belangrijker. En ik heb nu eenmaal geen collega’s om te vragen om Photoshop te openen en iets moois te maken.

Canva is een prachtige gratis tool waarmee iedere photoshop dummie (zoals ik) professioneel aandoende afbeeldingen kan maken. En laten we eerlijk zijn: zonder afbeeldingen is geen blogartikel, geen tweet, geen Facebook post, geen … nou ja … is online niets meer compleet.

Ik ging zelfs zo ver dat ik laatst een screencast maakte van Canva. Een schermopname zodat je precies kunt zien hoe het werkt. En omdat ik nog steeds probeer om meer met Facebook te doen (zucht), plaatste ik hem op Facebook. Ik ga hem ook nog even elders onderbrengen. Maar tot die tijd:

Makkelijk afbeeldingen maken voor social media met Canva

Veel plezier …!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
3 februari 2017 om 11:36

Canva lijkt vooral gericht op het gebruik van wrijfschermen als tablets en smartphones.

Zelf heb ik alleen een oude PC en gebruik al jaren MS Paint, Fotofiltre en een zeer oude CoralDraw. Eigenlijk kan ik er alles mee en vind ik het niet moeilijk. Toch zijn CoralDraw en Photoshop dat voor de meeste gebruikers wel omdat je verdwaald in de mogelijkheden. MS Paint is akelig eenvoudig. Je kan er foto’s in verkleinen, bijsnijden en voorzien van text en eigen tekeningen. Fotofiltre gebruik ik voor traploos roteren en CoralDraw voor gif-animaties en wijzigen van kleurgroepen. Met dat laatste kan je gif-bestanden zeer klein maken. Zoiets: https://ximaar.files.wordpress.com/2013/02/3hoekj1.gif is maar 16KB. In het begin van het internet hield ik rekening met de hoeveelheid dataverkeer, maar tegenwoordig trekt niemand zich daar meer iets van aan. Kleine fotootjes van 3GB zijn geen uitzondering. Met een berg van die dingen merk je natuurlijk wel dat een website langzamer laadt.

Ik heb trouwens ook nog open office waarin een teken- en presentatie-deel zit. Ook die zijn behoorlijk complex en heb ik niet echt nodig.

Gaat het intekenen van lijnen of dergelijke een beetje met Canva? Dwz voor dergelijk tekenwerk gebruik ik al jaren een muis (ook bij autoCAD). Met een touchpadje of dergelijke is het me nooit gelukt om iets snel en goed te tekenen. De preciezie is dan volledig zoek.

Elja Daaeantwoord
5 februari 2017 om 21:57
– Antwoord aan: Ximaar

Volgens mij kun je met Canva niet tekenen! Ik dacht niet dat er zo’n losse lijnen optie in zit. Wat dat betreft is het een heel stuk minder creatief en heeft het veel minder mogelijkheden dan wat jij beschrijft.
Maar aan de andere kant, als je gewoon graag een header of een banner wil maken dan is het zo ontzettend makkelijk. En het ziet er al snel netjes en professioneel uit met die lettertypes en zo.
Zo zie je maar dat creatievelingen er altijd uit blijven springen. Creativiteit kun je toch nog steeds niet automatiseren! :))

Escritaantwoord
3 februari 2017 om 00:00

Leuk Elja! Ga ik ook proberen. 🙂
Was ik al langer van plan maar nu ik dit zo zie … inderdaad niet moeilijk!
Ik doe met je mee.
Obrigada!

Elja Daaeantwoord
3 februari 2017 om 00:21
– Antwoord aan: Escrita

Ha! GOGOGO! Het is niet alleen heel makkelijk, het is ook gewoon erg leuk. Vooral als je (zoals jij, denk ik) veel fotomateriaal hebt!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.