5 links op zondag: politiek, facebook en techniek die ik niet begrijp

meterkasten copySjonge. Ik heb last van blogtwijfel. Net als Cor, las ik. Alleen komt er bij hem dan TOCH nog een leuk stukje uit. Wat jou, lezer, niet zou moeten verhinderen om door te lezen want echt, er volgen waardevolle dingen, te weten:

5 links op zondag.

Ik begreep niets van dit artikel maar toch intrigeert het me. Het heeft iets conspiracy theory-achtigs. Wat zijn er toch veel technische dingen die we niet weten. En wat is techniek toch kwetsbaar. En daarmee: wat zijn wij en onze leef- en werkwijze toch kwetsbaar.

Dit artikel, over een nieuwe lokaal georienteerde online marktplaats van Amazon, is belangrijk voor mijn nieuwe boek. Lokaal is belangrijk, hoor, ondernemers. Mark my words.

Ook erg, erg interessant: dit artikel van Sybren vol Facebooktips. Maar niet zo maar tips. Slimme, doordachte, strategische tips en dingen die je niet eerder hebt gehoord of waar je niet over na hebt gedacht. Ik vond het wel indrukwekkend. Anders dan anders.

Een blogger, eigenlijk journalist/columnist, die ik erg bewonder is Gail Collins. Ik kan me voorstellen dat er niet veel aan is als je geef affiniteit hebt met de VS (die ik wel heb) maar de dame schrijft scherp, slim en creatief. Ze is politiek columnist en ohohoh wat gaat ze te keer. Maar slim. Vol humor maar stiekem met enorme kennis van zaken.

Hier laat ze haar licht even schijnen over een of ander politiek issue dat onbelangrijk lijkt maar waar ze haar tanden in gezet heeft. Briljant geschreven en tegelijkertijd politieke opinie en onderzoeksjournalistiek en dossierkennis. Genieten.

Tot zo ver.

Oh, link 5 zoek je?

Dat was die van Cor, derde zin van boven.

See you next week,

Elja

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.