5 links, eh, dingen.

viewistanbulDeze week in Eljaland:

Een trip

Een serie blog posts over Istanbul (dit is de laatste). Waar ik dingen in herken maar vooral ook niet (meer). Het zette me aan het denken over mezelf, over Nederland, Nederlanders, Turkije…

Dit raakte me, met name: “Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug, aangezien ik soms het gevoel heb gehad het echte Istanbul nog niet echt gezien te hebben. Voor mijn gevoel zat alles onder een toeristische waas (…)”

Ik herkende die waas in de post en ik weet hoe het voelt als die weg is. Grappig.

Een wedstrijd

Dit is de wedstrijd. Waarom is dat belangrijk? Omdat het de toekomst is. Online leren. Gratis of betaald. En omdat het een innovatieve manier is om aan hoogwaardige content te komen.

Een deal

De pay-with-a-tweet-button kent iedereen (die Twitter gebruikt) wel. Van de week kwam ik iets anders tegen: een verzoek om de twitter account van de uitgever van het rapport dat ik wilde hebben te volgen.

Is weer iets anders. Ik ben even kwijt of je nou wel of niet het rapport kreeg voordat je op ‘follow’ had geklikt…maar goed.

tweetbutton

 

 

Een post

Jaja, ik had het al geroepen, maar ik ben heel trots dus ik roep het nog een keer: ik heb van de week eindelijk weer eens geblogd op Frankwatching. Ik doe het niet vaak meer, gevalletje van faalangst. Maar het is weer gelukt en ik ben blij met het resultaat. 🙂 Mag ook wel eens gezegd worden, he?

En tenslotte: nog een link

Via Caro kreeg ik dit artikel doorgestuurd. Het raakt me op zoveel vlakken: het is persoonlijk, het laat zien hoe het is om ondernemer te zijn, de blogger geeft zich (zakelijk en persoonlijk) bloot, het gaat over ambachten en ambachtslieden en de problematiek waar ze mee te maken hebben…

Het raakt ook aan waar ik gisteren over blogde, grassroots initiatieven. We hebben er te weinig van in Nederland, denk ik. We kijken misschien te snel naar de overheid als we iets belangrijk vinden en als die overheid dan zegt dat er geen geld voor is, gaan we het niet zelf betalen of zelf helpen. Terwijl het zo waardevol zou zijn.

Ik moet er nog even op broeden, dat.

Fijne zondagavond nog!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.