5 dingen die je zou kunnen lezen

tunnelHier zijn ze weer: mijn 5 ‘links op zondag’. Of ‘einde van de week links’. Of ‘wat ik deze week las’. Call it what you want. En doe er mee wat je wilt.

Advies voor studenten journalistiek

Er zijn natuurlijk studenten met een passie voor schrijven die heel goed beseffen hoe de nieuwe wereld er uitziet en niet wachten op het advies uit het stuk ‘To all the young journalists asking for advice‘. Maar voor anderen zal het een beetje een schok zijn, vrees ik.

De reden dat ik dat denk is dat ik bijna iedere week een email krijg van een student journalistiek die ‘aan een paper’ werkt en van mij wil weten ‘wat de toekomst is van het blog’ en ‘of journalisten zouden moeten bloggen’.

Het is een gek fenomeen, dat je reis als mens zo uniek voelt maar het zelden is. Dat degene die jij slim gevonden denkt te hebben wekelijks precies dezelfde email krijgt, bedoel ik.

Af en toe staat er in zo’n email ook iets van ‘ik heb het helaas veel te druk om af te spreken dus ik zou liever bellen’. Hahaha! Dan moet ik altijd een beetje giechelen.

Google de reus

Ik las dit stuk omdat Seth Godin het er over had op zijn blog. Ik geloof niet dat ik het helemaal begrijp. Maar ik doe wel mijn best om het te begrijpen. Want hoe Google ons onze wereld voorspiegelt en wat daarvan de consequenties zijn, is belangrijker dan mensen zich realiseren. En ik wil dat graag begrijpen.

Managers maken ook rare grammaticafouten, hoor

Ik las dit stuk over grammaticale fouten in het Engels waardoor je dom lijkt en ik moest direct toegeven dat ik daar een heel aantal van wel eens maak. Dusss. Weer iets bijgeleerd. Lollig dat zo’n artikel dan verschijnt op een blog voor (wannabe) startup millionairs.

Meer Instagramvolgers? Lijkt me wel wat.

Mooi stuk op Frankwatching (yay) over het krijgen van meer Instagramvolgers. Alleen dat met die kleuren, dat vind ik nog verwarrend. Moeten we nou juist wel donkere tinten gebruiken? Of juist niet? Ik ga me nog maar eens verdiepen in dat hele ‘Farbe an sich’, want daar begijp ik helemaal niets van.

Bloggers die zich bloot geven.

Het mooiste artikel dat ik las was van Kitty. Kom je aan haar, dan kom je aan mij (en aan velen!). Dussss. Oppassen geblazen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Denise Miltenburgantwoord
16 februari 2015 om 12:17

Ik had er wel iets van meegekregen op twitter, maar deze blogpost nog niet gelezen. Eén die raakt inderdaad. Ik ben er ook niet voor gemaakt volgens mij.

Elja Daaeantwoord
16 februari 2015 om 13:46
– Antwoord aan: Denise Miltenburg

Ik vind het heel leuk om te doen! Maar voor zo’n grote, kritische groep, pfoe, dat lijkt me wel lastig. Vooral als je niet duidelijk voor ogen hebt wat de groep verwacht en de organisator ook niet weet wat je te brengen hebt.

Peter Pellenaarsantwoord
16 februari 2015 om 10:13

De blogpost van Kitty had ik nog niet gelezen. Wat een verhaal…

Elja Daaeantwoord
16 februari 2015 om 13:47
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Nou he? Pffff. Het ergste vind ik (voor haar) dat ze zegt: het maakt niet uit, ik kan het hebben, want het ergste heb ik al meegemaakt. Daar schieten de tranen van in mijn ogen.

Peter Pellenaars
21 februari 2015 om 11:14
– Antwoord aan: Elja Daae

Precies.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.