10 jaar op LinkedIn is een hele tijd

Elja_LinkedInIk kwam er achter dat ik al 10 jaar een profiel heb op LinkedIn.

10 jaar!

Als je bedenkt dat LinkedIn gelanceerd werd in mei 2003, is dat best lang.

Ik werkte bij KPN (dat dacht ik, ik moest het even nakijken op mijn LinkedIn-profiel hoor). Ik werkte bij een advocatenkantoor en wilde waarschijnlijk contact houden met mijn KPN-collega’s.

Ik weet vrij zeker dat ik over LinkedIn hoorde van een KPN-collega die superinnovatief was. Zo iemand die altijd het beste (Amerikaanse) netwerk had en de nieuwste onderzoeksrapporten wist te bemachtigen. Superslim. En hoewel ik ook hem nooit meer gesproken heb, is hij nog wel een LinkedIncontact. 🙂 (ik heb hem even opgezocht…werkt voor Microsoft!)

Hoe dan ook: in die tien jaar is de afgelopen week de eerste keer dat iemand die ik via mijn oude werk kende en niet meer gesproken heb sinds ik daar werk, contact op nam.*

Wat me opvalt is dat het nog steeds leuk is om dat contact te hebben, dat ik prima weet wie het is en wat hij toen deed. En wat ik vermoed is dat ik hem waarschijnlijk vooral te binnen ben geschoten omdat ik toch af en toe iets deel op LinkedIn.

Maar verder? Verder is het voor mij persoonlijk vooral een soort van hele grote kaartenbak gebleken.

Ik verval zelf in het gedrag dat ik de advocaten van mijn advocatenkantoor destijds afraadde: van die updates met “ik deed X en ben zo goed in Y, zie mij nou zie mij nou.”

Of, nog erger: “koop mijn product X!”

Brrr. Gedrag dat ik verafschuw.

Ik geloof kortom in de kracht, maar heb het zelf niet goed weten in te zetten. Had ik dat wel gedaan, zou het vast meer leuke contacten hebben opgeleverd.

Als je me zou vragen hoe ik het eigenlijk zou moeten doen, voor mijn gevoel, LinkedIn, zou het iets zijn als:

  • Iedere dag iets posten
  • Actief personen volgen en reageren op hun updates
  • Links posten naar interessante artikelen met een slim tekstje er bij, binnen het thema waarmee ik me zou willen profileren.
  • Apart bloggen, op LinkedIn.

Zoiets.

Maar ik vrees dat het me de volgende 10 jaar ook niet gaat lukken.

Wie weet.

*Over werk, dan. Ik reken de keer dat een familielid me vond via LinkedIn en we een paar keer heen en weer berichtten, niet mee. Dat is sowieso bijna beschamend als je er over nadenkt. Oh wacht. Ik ben ook mijn beste vriendin van vroeger, die verhuisde toen ik een jaar of 8 was, tegengekomen via LinkedIn en dat is natuurlijk heel leuk! We hebben binnenkort afgesproken.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Kwakernaatantwoord
5 oktober 2014 om 21:19

LinkedIn.staat bij mij op de nominatie om in *zee te donderen* 😉
OT : de eerste persoonlijke post is er weer uit hehe

Elja Daaeantwoord
6 oktober 2014 om 19:45
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

*naar blog surft*

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.