Facebook fanpagina? Stel je Timeline in!

Ik haat Facebook. Ik hou van Facebook. Ik haat Facebook.

Als ik ooit haat-liefde heb gevoeld, is het voor Facebook. Dat heb ik bij Twitter nou nooit. Gek is dat.

Komt doordat Facebook eenzijdig de regels wijzigt zoals Facebook goed dunkt. Zo ook de nieuwe Timeline. Dat je de lay-out van je site verbetert is nog 1 ding. Maar dat je dan de hele wereld verplicht om bepaalde dingen wel of niet te doen in hun personalisatie, dat is een tweede. Volstrekt arrogant is het, eigenlijk.

Anyway. Dat krijg je, met macht.

30 maart aanstaande worden alle fanpagina’s omgezet naar de Timeline. Vandaag publiceerden mijn collega Saskia en ik daarover een artikel op Frankwatching (zie verderop voor link). Het is namelijk nog best even ingewikkeld. En nadat wij een aantal pagina’s hadden geupdate, leek het ons goed om te delen waar we tegenaan waren gelopen. Wat je aan moet klikken, en zo. En wat niet. En wat er volgens ons belangrijk is.

Volgens mij is dat niet de zogenaamde cover photo (een extra grote afbeelding die voortaan bovenaan je fanpagina zichtbaar is, dus, maar goed, veel mensen zullen dat niet met me eens zijn!

Artikelen over de Timeline voor wie aan de slag gaat:

10 last-minute tips om je Facebook Timeline in te stellen

Voorbeelden van hoe je je Timeline OOK kunt gebruiken

Alle nieuwe afmetingen van afbeeldingen op een rijtje

Er zijn ook een heleboel artikelen verschenen over die cover photos. Kijk maar eens op mashable.com of socialmediaexaminer.com, dan vind je er genoeg.

Succes! Vragen? Stel ze gerust!

 

 

 

Elja Daae

Elja over Elja: enthousiast, creatief & gelukkig. | | | Opdrachtgevers over Elja: inspirerend, kundig & innovatief. | | | Jij over Elja ... (vul in en laat het me weten! 1op1 (a) eljadaae.nl)

2 Comments Write a comment

  1. Pingback: Feedback ontvangen is een vak | Elja Daae

  2. een van de redenen dat ik geen tijd steek in facebook is dat ik steeds uitnodigingen krijg voor vreselijk flauwe spelletjes (fortunecookies, lijst met leukste mannen, games)
    dat staat me heel erg tegen.

    dus voorlopig is het bij mij haat-haat  (ook om dat ik gewoon geen tijd heb om het allemaal goed uit te zoeken)

    Reply

Leave a Comment

Required fields are marked *.