Blogdilemma’s

publicerenIk wil bloggen over wat ik mee- en doormaak. Maar ik wil niet zwak overkomen.

Ik wil bloggen over de successen die ik boek en over hoe ik die successen boekte. Maar ik wil niet opschepperig zijn.

Ik wil bloggen over de dingen die ik weet zodat anderen er iets aan hebben. Maar ik wil niet prekerig overkomen.

Ik wil bloggen over de projecten waar ik aan werk. Maar ik wil geen dingen delen die zakelijk gezien niet handig zijn om te delen.

Ik wil bloggen over wat ik voel. Maar ik wil niet te kwetsbaar zijn.

Ik wil bloggen over de mensen van wie ik houd en die ik spreek en die ik ken. Maar ik wil niet delen wat niet van mij is.

Ik wil knallende evergreen blogartikelen schrijven. Maar ik wil niet te veel tijd kwijt zijn met het maken en schrijven.

Blogdilemma’s, dat zijn het. Weerstanden. Drempels.

De enige manier om ze te overwinnen is om te blijven gaan en te blijven schrijven en gewoon op ‘publiceren’ te klikken.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Petra Blankwaardreply
mei 12, 2016 at 08:05 AM

Eigenlijk zijn dit vragen die ook van toepassing kunnen zijn op social media. Hoe het overkomt vind ik zelf vooral afhangen van hoe je het zegt, meer dan wat je vertelt. Als er een mix is loop je IMO weinig risico, in de zin van: als je vertelt over slagen + falen dan wordt je niet snel gezien als opschepper. En verder ‘leer je de persoon kennen’ naarmate je iemand langer leest en ik vind je mix mooi! Juist die regenboog van berichten maakt het menselijk en leuk om te volgen.

Zelf vind ik dingen voor me houden op zakelijk vlak omdat dat simpelweg verstandig is het lastigste, zeker bij enthousiasme.

Elja Daaereply
mei 13, 2016 at 09:05 AM
– In reply to: Petra Blankwaard

Dank Petra!! <3 Ik heb dat zakelijke vooral bij snapchat. Ik laat maar heel weinig zien waar ik ben en met wie ik ben. Gewoon omdat het niet handig is in deze fase. Soms een beetje jammer maar better safe than sorry!

Linda Kwakernaatreply
mei 11, 2016 at 10:05 AM

Soms is het te persoonlijk en (wat mij betreft) nog te vers

Elja Daaereply
mei 13, 2016 at 09:05 AM
– In reply to: Linda Kwakernaat

Ja dat is het ook…soms is het nog te vers…

Ximaarreply
mei 10, 2016 at 10:05 PM

Grappig, van de meeste dingen die je noemt heb ik geen last. Mogelijk omdat ik onder een pseudoniem blog en ik mezelf nooit heb willen verkopen. Het is trouwens best amusant om over zwakheden te bloggen.

Elja Daaereply
mei 13, 2016 at 09:05 AM
– In reply to: Ximaar

Mezelf verkopen is bij mij ook geen issue. Maar dat anonieme maakt de meeste van deze dilemma’s denk ik onnodig inderdaad!

Leave a reply