Wat er moeilijk is aan bloggen

#blogpraatHet leek me leuk om te horen wat bloggers nou lastig vinden aan bloggen. Het onderwerp van #blogpraat van vanavond was geboren. Puur eigenbelang dus (sssttt).

 

Wat zijn de uitdagingen van bloggers?

Als je het transcript bekijkt van #blogpraat en terugscrolt naar het begin, krijg je een prachtig overzicht van wat bloggers bezig houdt. Het zijn eigenlijk in grote lijnen veel van dezelfde dingen:

  • Meer lezers vinden
  • Constante kwaliteit handhaven/beter bloggen
  • Regelmatig of regelmatig genoeg bloggen
  • Inspiratie, nieuwe invalshoeken, onderwerpen vinden
  • Persoonlijk bloggen, de grens tussen zakelijk en prive
  • Perfectionisme loslaten

Voor iedereen die ergens een probleem mee heeft, is er overigens ook iemand die het tegenovergestelde probleem heeft, dat is heel grappig om vast te stellen.

Je uitdaging heeft te maken met je doelstelling

Het leek me dat de uitdagingen die je ziet, ook te maken hebben met de doelstellingen die je jezelf stelt. Waarom moet je van jezelf vaker bloggen? Wat wil je daarmee bereiken? Waarom maakt het uit?

Heel veel zaken komen uiteindelijk neer op het zoeken van meer lezers, denk ik. Toch zijn er ook uitdagingen die je jezelf stelt juist omdat je jezelf wil uitdagen. Beter willen schrijven, bijvoorbeeld. Helemaal los van meer lezers willen vinden. Iets dat puur uit jezelf komt en voor jezelf is.

 Is bloggen egocentrisch?

Ik werk aan mijn hang naar perfectie in het bloggen door iedere dag te bloggen – dan is perfectie niet meer zo makkelijk vol te houden. Waarom wil ik dat? Waarom wil ik vaker bloggen? Beter bloggen door minder perfect te bloggen?

Geen idee. Het is voor mij echt puur een persoonlijke uitdaging. Hoewel het onderwerp van mijn blog zakelijk is, heb ik geen zakelijke doelstellingen. Ik blog, ben ik bang, toch vooral voor mijn eigen genot. Of niet? Mijn doel is wel om kennis te delen, en te vergaren, zelf ook te leren. Zonder lezers gaat dat niet. Dus wat dat betreft leidt alles toch weer tot het krijgen van meer lezers als doelstelling.

Iedereen wil meer lezers op zijn blog

Komt het daar op neer? Dat we alles doen om meer lezers te krijgen? Dat alle uitdagingen daaraan te relateren zijn? Of is er nog een tweede groep uitdagingen? Die van bloggers die echt puur voor zichzelf bloggen niet geïnteresseerd zijn in lezers?

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
28 februari 2012 om 12:18

Ik vond het weer een leuke blogpraat! Nu nog de tijd vinden om al die ‘favorites’ nog door te lopen 😉

Elja Daaeantwoord
3 maart 2012 om 05:24
– Antwoord aan: Rianne

Ik ook! Ja, je bookmarkt je suf he?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.