Elja *nu*

Op deze ‘now page’ kun je lezen waar ik mee bezig ben (context: meer over wie ik ben en over wat ik doe).

Nog leuker dan lezen wat ik doe, is lezen wat ik aan kennis heb te delen! Iedere vrijdag op je virtuele deurmat. Of doorzoek deze site – je vindt er meer dan 2.000 artikelen over social media, online content, ondernemen en meer.

Opdrachten

Januari is voor mij een rustige maand qua opdrachten. Geeft me de tijd om wat orde op zaken te stellen, waarover verderop meer.

Ik doe een e-learning project bij De Consumentenbond met een leuke groep mensen. Het is een bolwerk van gedreven wetenschappers en experts, ook op het vlak van marketing en video. Mooie klus!

Ik ben bezig met een social media traject bij een uitgever van vakbladen. Deze maand hadden we de eerste workshop om te verkennen hoe we de verschillende titels kunnen positioneren op social media en wat voor content daarbij komt kijken.

Het idee van een ‘now’ page heb ik van Derek Sivers. Goed idee, he? Kun jij ook!

Wat ik lees

Het boek Thinking Fast and Slow* (Ons feilbare denken) ligt nog steeds op mijn nachtkastje. Het is een absolute must als je bezig bent met zaken als innovatie en leren, maar het lukt me niet om door te zetten. Ik was weer begonnen en ik ben ook weer gestopt. Zucht.

Ik ben in stukjes het beroemde boek The Lean Startup* aan het lezen. Was benieuwd naar de methodiek en het is inderdaad leerzaam als je zoals ik veel bezig bent met projecten, business development en nieuwe ideeën. Wel beetje droge kost maar tegelijkertijd geeft het een mooi kader voor dingen die je zelf ook ziet gebeuren met allerlei online initiatieven en projecten.

 

* Ik maak tegenwoordig gewoon affiliate links aan van boeken. Levert zo’n 14 euro per maand op en is beetje genant om te doen maar in het kader van mijn ondernemersschap probeer ik het gewoon. 

Business Development & persoonlijke ontwikkeling

In het kader van delen wat je leert (het principe waarop mijn nieuwsbrief gebaseerd is!), wil ik het komende jaar wat meer delen wat ik nu eigenlijk doe aan marketing en business development en personal development. Here goes.

Ik heb mijn twitter account omgedoopt in eljadaae (het was elja1op1). Het was hoog tijd om een stukje te professionaliseren en te werken aan herkenbaarheid en vindbaarheid. Hier lees je hoe ik het aanpakte.

Als je hier vaker komt, zie je dat ik mijn website op de schop heb gedaan. Ook daar wilde ik een stukje professionalisering. Belangrijke verbetering is de home page (waar ik heel trots op ben!). Maar ook deze pagina is (hopelijk) verbeterd. Ook nieuw: mijn MOOD pagina. Met dank aan @puur voor het idee.

Voornemens vind ik stom, nieuwe gewoontes niet. Ik ben 2018 gestart met een simpele excellijst om bij te houden of het me lukt om meer fruit te eten, aan bus dev te doen en iedere week twee keer te zwemmen. Je kunt hem nier downloaden. Ik hoor van anderen dat hij voor hen ook werkt!

En dan de belangrijkste verandering deze maand: na 6 jaar ben ik gestopt met iedere dag bloggen. Ik wil 1) betere stukken schrijven en dat kost tijd 2) tijd in andere dingen stoppen, waaronder de zaken hierboven.

Veel van wat ik hier beschrijf en wat jij daarvan kunt meepikken, lees je als eerste in mijn wekelijkse nieuwsbrief. Vergeet dus niet om je in te schrijven!

 

Deze pagina is 23 januari 2018 voor het laatst bijgewerkt.

(plus een hele stapel suffe romannetjes. gewoon voor de ontspanning :D)

Ik veranderde mijn twitternaam … best een grote stap!

Agenda