Workshop bloggen voor professionals
workshop bloggen professionals

Als je organisatie al langer blogt en je een aardig team van bloggers hebt, heb je veel bereikt. Ondanks de groei van het aantal bedrijfsblogs moeten veel organisaties die stappen nog zetten. Een knappe prestatie dus! Toch is de kans groot dat jullie blog nog niet precies oplevert wat je zou willen. Een workshop bloggen kan je bloggende collega’s helpen om de  volgende stappen te zetten en verder te professionaliseren.

Bloggers begeleiden en motiveren

Als je bloggers bestaan uit professionals krijg je mogelijk te maken met een of meer van de volgende vraagstukken:

Door de bloggers een workshop aan te bieden, sla je meerdere vliegen in 1 klap. Niet alleen kun je het niveau van de blogs verhogen, bloggers laten zien hoe ze voor bereik kunnen zorgen en de algehele motivatie om te bloggen vergroten. Maar door van tevoren met trainer Elja Daae af te stemmen waar de nadruk van de workshop moet komen te liggen, kun je ook direct sturen op meer diversiteit en meer professionaliteit.

Workshop Bloggen voor professionals

social media training
Elja Daae Foto: Lisa Bos

Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Bloggen als een pro’ en is bedoeld voor meer ervaren blogteams. Het doel van de workshop is om het huidige blog naar een hoger plan te krijgen. Meer bereik, meer kwaliteit en meer impact.

Afhankelijk van jullie situatie komen de volgende onderwerpen aan bod in de workshop Bloggen voor professionals:

Behalve op het delen van praktische tips is de workshop bloggen ook gericht op bewustwording van de bloggers: wat kunnen ze zelf doen om hun artikelen nog succesvoller te maken (en daarmee ook de organisatie te helpen)?

De workshop wordt op maat gemaakt met voorbeelden, tips en tools die van toepassing zijn op de specifieke situatie en branche van jouw organisatie.

Zoek je meer een workshop waarin ingegaan wordt op de basics als onderwerpkeuze, titels, opmaak e.d., dan is de workshop ‘Bloggen als een pro’ misschien geschikter. Uiteraard is een specifieke, eigen invulling ook altijd mogelijk.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Ik gaf deze workshop eerder voor de bloggers van branche-organisaties en voor online uitgevers die gericht zijn op specifieke zakelijke niches. Hij is geschikt voor blogs waarop veel inhoudelijke experts bloggen: consultants, beleidsmedewerkers, wetenschappers. NB: De workshop gaat uit van een blog met een bestaande groep bloggers, dus met enige ervaring. Het gaat echt om de puntjes op de i.

Over de trainer

Elja is een ervaren blogtrainer. Ze gaf tientallen blogworkshops aan een breed spectrum van organisaties. Van RTL tot de SVB, van middelgrote vakuitgevers tot brancheorganisaties. Ze werkte jaren lang voor Frankwatching, waar ze o.a. verantwoordelijk was voor het aannemen van nieuwe bloggers. Zelf blogt ze sinds 2007, waarvan de afgelopen 6 jaar iedere dag. Als oprichter van twitterchat #blogpraat spreekt ze al 7 jaar wekelijks met andere bloggers over tips, tricks en trends.