Waarom ik tweet & snap onder werktijd

IMG_0631.PNGDe schilders zijn er weer. Ik heb koffie voor ze gezet.

Het is best even wennen, schilders over de vloer. De geur van shag, de manier waarop ze grappen maken.

De ramen en deuren staan open en ik zit binnen te werken op mijn laptop.

Of ik even wat meer koffie kan maken, vragen ze. Nou ja, ze vragen “of ik nog wat brandstof voor ze heb”.

Heb ik natuurlijk. Sloten brandstof.

Ondertussen heb ik het heel druk met werken. Ik zit met @dim heen en weer te tweeten over snapchat en te snapchatten over tweets.

Niet dat de schilders dat weten. Maar als ze het wisten, zouden ze misschien denken dat wat ik doe geen werk is.

Maar niets is minder waar.

Als ik niet blijf onderzoeken en proberen, ben ik weinig meer waard als online strategist, social media coach en spreker. Als innovator.

Ik heb geleerd dat ik de ruimte nodig heb om af en toe een uurtje aan te rotzooien op het internet.

Te ontdekken hoe snapchat werkt. Wat het leuk maakt. Wat er lastig aan is. En hoe bedrijven in dat plaatje passen.

Toen ik expat was, ontkende ik dat dat was wat ik deed, beetje Facebooken en twitteren. Omdat mensen niet begrepen wat ik deed en dat wat ik deed waarde had, werd er op neergekeken. Ik had het gevoel dat ik me moest verdedigen. Moest bewijzen dat wat ik deed, een Echte Baan was.

Want dat was het natuurlij wel. Ik verdien er al jaren mijn geld mee. Twitteren, facebooken, bloggen, instagrammen en snappen.

Het is niet zozeer dat ik tweet & snap onder werktijd. Het is meer dat het gewoon mijn werk is.

PS Die foto hierboven, dat is een code om mij te vinden op Snapchat. Open de app, maak een foto van de foto en klik op volgende. Waarschijnlijk krijg je direct mijn gebruikersnaam te zien met een plusje er achter, zodat je me kunt toevoegen als vriend. Dat is eigenlijk meer ‘volgen’, dus no worries. Andere optie is om een foto te maken van het plaatje, te klikken op het snapchat spookje, kies voor ‘vrienden toevoegen’  en voor ‘toevoegen met snapcode’. Je kunt vervolgens de foto kiezen die je net gemaakt hebt. Soms werkt het. 🙂

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
22 september 2015 om 08:30

Ha leuk, de aanwijzingen op het eind klinken letterlijk als abracadabra maar at komt omdaat ik ook met één oor naar de tv luister én omdat ik niet kan onthouden wat ik 3 alinea’s terug gelezen heb, daarom werken die how to you tube filmpjes voor mij altijd zo goed.
Moest gisteren trouwens aan je denken toen ik zo’n filmpje, dit maal over een snapseed cursus die ik volg, aan het bekijken ws, misschien ben je er niet mee bekend, dan is het leuk om even t onderzoeken of het iets voor je is, misschien beheers je snapseed ook al , then forget it, maar ik heb in twee korte lesjes van Else (Kramer) al heel veel geleerd en pret gehad met een heel simpele app om heel ingenieus en behoorlijk uitgebreid foto’s op je mobiel te bewerken
Ik doe er even een linkje bij

https://www.facebook.com/groups/1678691242367207/?fref=ts

Op de Facebook groep kun je – groep is volgens mij openbaar – al zien waar het om draait,

ik zoek nog even een andere link erbij
/ gevonden
http://www.elsekramer.nl/snapseedschool
Ha wie weet tot snaps chat of seed 😉

ik ga kijken of mijn derde opdracht al in de mail ligt

Groetje en fijne dag
xCarolien

Elja Daaeantwoord
22 september 2015 om 20:45
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Leuk! Dankjewel!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.