Stoppen met bloggen is net als geen koekjes meer laten aanbranden

koekje2Nou, zei ik net ‘tegen’ Jacob Jan, n.a.v. de hele stoppen-met-iedere-dag-bloggen-discussie:

“…Ik denk dat ik weet wat ik weg gooi. En dat wil ik niet weggooien. Plus het gevoel dat een beetje doorzetten meer oplevert dan een beetje stoppen. …”

Volgt u het nog, lieve lezer?

Dat zit zo:

Stoppen met bloggen is net als stoppen met koekjes laten aanbranden.

Zie foto.

Kijk, het is natuurlijk zonde, van die koekjes. En je kunt denken: je had al die boter, suiker en die bloem beter niet kunnen verspillen. En de tijd die je bezig bent geweest met een recept zoeken, een recept toepassen, laten opstijven van het deeg, uitrollen, koekjesvormen gebruiken om koekjes te maken, bakken, wachten.

Maar.

koekjeEen gedeelte van de koekjes is wel gelukt (zie hiernaast). Dat zal mijn jarige zoontje (2 vandaag!) leuk vinden. En zijn broers des te meer want er zitten een paar Star Wars koekjes bij, zoals je kunt zien. Dat maakt de koekjes extra lekker, zie je, ‘the force’.

Het punt is:

Je kunt veel leren van iets fout doen.

Ik doe al mijn hele leven heel veel dingen fout. Ik leer er niet altijd van, toegegeven.

Zoals daar is de les van ‘zet altijd de timer (zo, dat je hem kunt horen)’. Dit is een les die mijn moeder me al sinds mijn 7e probeert te leren. Toen bakte ik ook al regelmatig koekjes. En dan ging ik een boek zitten lezen boven en liet ik ze rustig aanbranden. Niet 1 keer. Vele malen. Vandaag was Facebook de schuldige.

Als ik ze niet gemaakt had, had ik niet meer dan de helft laten aanbranden, klopt. Maar dan had ik ook niet dat recept uit kunnen proberen, van epicurious (ik ben al tijden op zoek naar goed koekjesrecept, nog niet gevonden). Was ik ook niet even lekker creatief bezig geweest. Was ik ook niet even lekker bezig met iets ontspannends. En had niemand lekkere koekjes kunnen eten op het feestje zo.

Volgt u?

Ik wil niet weggooien wat ik heb. Zelfs aangebrande koekjes hebben een nut.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
1 augustus 2013 om 11:31

Mooie metafoor. Bij mij doet het vuur het niet, geen brandstof en wel meel maar dat is het dan óók. Niet genoeg dus voor iets wat op koekjes lijkt. Af en toe blijkt de oven het te doen tegelijkertijd met dat er boter in huis is, en dan is er een blogje:-)

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2013 om 16:15
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Haha. Het moet allemaal maar net samen komen he, en dan is er de chemie en komt er iets. Prachtig.

Judith Vriensantwoord
1 augustus 2013 om 00:50

Mooie metafoor van het accepteren van jezelf met of zonder een dagelijkse blog.

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2013 om 16:15
– Antwoord aan: Judith Vriens

Zo is het!!! 🙂

Jacob Jan Voermanantwoord
31 juli 2013 om 14:24

Mooi.

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2013 om 16:16
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ja. Dat. Ik ook. Ik moest het opschrijven (ook bij jou en bij Debbie als reactie) om het te begrijpen en ook echt te weten.

Carel de Mariantwoord
31 juli 2013 om 14:06

mee eens, zo heb ik stapel tekeningen en aquarellen die niet goed genoeg zijn maar ik leer ervan

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2013 om 16:16
– Antwoord aan: Carel de Mari

ik werk ook zo. Hoewel op mijn blog bijna alles gewoon live gaat maar in het leven bedoel ik. Dan probeer ik dingen en niet alles gaat goed en daar leer ik dan van. Soms. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.