Workshop LinkedIn voor professionals

Workshop LinkedIn voor professionals

Wie aan zakelijke netwerken denkt, denkt aan LinkedIn. Logisch, want LinkedIn is een kennisplatform en netwerk in één. Dat maakt het een krachtige tool om aan relaties te bouwen en ze te onderhouden. Hoe actiever je als professional bent, hoe zichtbaarder. En dat geldt ook voor je organisatie! In deze workshop over LinkedIn leer je hoe je als professional met een kleine tijdsinvestering kunt bouwen aan relaties via LinkedIn.

Na afloop van deze workshop:

 • Begrijp je nog beter hoe LinkedIn werkt;
 • Weet je wat je kunt doen om zichtbaarder te zijn;
 • Heb je de tools om zelf beter vindbaar te zijn op LinkedIn;
 • Heb je ideeën opgedaan om meer bereik te krijgen; en
 • Kun je direct aan de slag met een praktisch actieplan.

Ben je verantwoordelijk voor de marketing, communicatie of sales binnen je organisatie? Door je collega’s te helpen om actiever te worden op LinkedIn, bouw je via hen aan een sterker profiel en meer bereik voor je hele organisatie.

Inhoud workshop LinkedIn

Ik geef deze workshop LinkedIn heel regelmatig, voor uiteenlopende opdrachtgevers, van brancheorganisaties die belang hebben bij actieve leden tot bedrijven waar de verkoop grotendeels via de relaties van de daar werkzame (kennis-) professionals loopt.

De workshop bestaat meestal in ieder geval uit de volgende onderdelen:

Van kaartenbak naar actief netwerk
LinkedIn is veel meer dan een archief van contacten. Je kunt het perfect gebruiken om je zakelijke netwerk te activeren en te onderhouden. Maar hoe werkt LinkedIn precies? Hoe komt het dat je met sommige berichten zo veel mensen bereikt en met sommige niet? En waarom is het belangrijk om je LinkedInnetwerk te blijven vergroten?

gevonden worden op linkedin workshopGevonden worden op LinkedIn
LinkedIn is niet alleen een social media netwerk met berichten (een kennisplatform), maar ook een zoekmachine. We bespreken hoe mensen zoeken op LinkedIn en hoe je kunt zorgen dat jouw profiel naar voren komt als de mensen die jij wilt bereiken, zoeken naar mensen zoals jij.

actief op LinkedIn workshopActief op LinkedIn
Hoe zorg je dat je je netwerk op LinkedIn actief onderhoudt en in het zicht blijft? We bespreken manieren om met relatief weinig tijd te zorgen dat je altijd iets relevants te melden hebt. Wat kunt je plaatsen? Hoe onderhoud je je netwerk? En welke tools helpen je daarbij?

Uiteraard ga je ook zelf aan de slag, met je laptop of via de LinkedIn app op je smartphone.

Workshop LinkedIn: maatwerk

Geen twee workshops zijn hetzelfde. Iedere workshop LinkedIn bevat specifieke, aansprekende voorbeelden die aansluiten bij de omgeving van jouw organisatie en het ervaringsniveau van de deelnemers.

Afhankelijk van de wensen kunnen ook de volgende factoren variëren:

 • Doelstelling: wat wil je als deelnemer en als organisatie bereiken? Gaat het bijvoorbeeld om het opbouwen van autoriteit, om sales of om meer bereik op de arbeidsmarkt?
 • Ervaringsniveau: gaat het om een eerste workshop of om een verdiepingsslag??
 • Bestaande vragen: welke vragen leven er bij deelnemers en bij de organisatie?

Graag bespreek ik jullie specifieke wensen en uitdagingen om te zorgen voor een workshop die perfect aansluit op jullie behoefte.

Training LinkedIn voor professionals

Deze workshop is ook te volgen als training van een dag. In een training hebben we meer tijd zodat we ook in kunnen gaan op dingen als:

 • Optimaliseren van je LinkedInprofiel
 • Bloggen op LinkedIn: hoe, wat en waar moet je op letten
 • Contentplanning: wat ga je op LinkedIn doen en wanneer
 • Bereik: geavanceerde manieren om meer bereik te krijgen voor je berichten

Het is ook mogelijk om dit te verspreiden over twee workshops van een dagdeel, zodat we de resultaten van de eerste workshop kunnen meenemen in de follow-up workshop.

Doelgroep: professionals die namens hun bedrijf actiever willen zijn op LinkedIn. De workshop is geschikt voor alle ervaringsniveaus, maar gaat er wel van uit dat deelnemers al een profiel op LinkedIn hebben aangemaakt.

Zoek je een workshop op open inschrijving?

Ik werk meestal voor bedrijven, maar geef ook workshops op open inschrijving. Daaraan kan iedereen deelnemen. Workshops duren 4 uur en kosten 175 euro ex BTW. Trainingen duren de hele dag en kosten 350 euro ex BTW, inclusief lunch. Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende? Laat dan hieronder je e-mailadres & voorkeur achter, dan laat ik je weten als er iets op de planning staat. Door het formulier in te vullen, kom je automatisch op de mailinglijst van mijn tweewekelijkse nieuwsbrief. Uitschrijven kan eenvoudig door de link onderaan iedere email.
Workshop LinkedIn

Deze workshop gaat over bouwen aan bereik met LinkedIn. NB: de focus ligt op alledaags gebruik van LinkedIn door professionals, niet op LinkedIn bedrijfspagina’s.

Liever de diepte in of juist minder tijd? Deze workshop is ook te volgen als

 • Training (dag)
 • Lezing (< uur)

Over je trainer: social media expert Elja Daae

De ene trainer is de andere niet. Het gaat er nu eenmaal niet alleen om dat hij of zij verstand van zaken heeft en makkelijk kan schakelen tussen niveaus. Verstand van zaken heb ik, veel ervaring ook. Zowel met trainingen en lezingen als met social media en bloggen – een mooie combinatie. Maar als je me vraagt wat me goed maakt in mijn werk, is dat naast ervaring en inhoud toch vooral: mijn enthousiasme.

Meer over wie ik ben, vind je via de link hieronder. En dat stukje enthousiasme, dat vind je als je de tijd neemt om dit blog (2.000+ artikelen!) door te spitten. Of gewoon even vrijblijvend te bellen om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Elja's aanpak voor effectieve trainingen

Als je een training of workshop volgt, wil je dingen leren die je de volgende dag kunt gebruiken in je werk. Dat betekent dat je de stof niet alleen moet begrijpen, maar ook onthouden en kunnen toepassen.

Als trainer is het mijn uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Dat doe ik door

 • Veel toepasselijke, inspirerende voorbeelden;
 • Keuze voor de meest relevante onderwerpen; en
 • Leervormen waarbij zowel ik als jij aan het woord komen.

Het resultaat is een inspirerende training waarbij je die dingen leert waarmee je aan de slag kunt en antwoord krijgt op al je vragen.

Ben je op zoek naar meer informatie?

Meer weten? Of gewoon een vraag stellen? Ik help je graag. Via onderstaand formulier komt je vraag direct in mijn inbox. Je hoort zo snel mogelijk van me.