Workshop business development

business development workshop

De wereld van blogs, websites en social media biedt zakelijke dienstverleners veel kansen. Maar het is makkelijk om het overzicht kwijt te raken over de vele mogelijkheden van online business development. In deze business development workshop kijken we hoe online middelen je bedrijf kunnen helpen bij het bouwen aan bestaande en nieuwe relaties.

Tijdens de business development workshop kijken we hoe je organisatie slimmer gebruik kan maken van o.a het blog, de website, aanwezige kennis en bestaande online netwerken waaronder LinkedIn.

Na afloop van deze workshop:

 • Weet je hoe je je website en blog beter kunt inzetten voor het genereren van leads;
 • Heb je tips gekregen voor het uitbouwen van bestaande social media kanalen; en
 • Heb je een lijst met concrete actiepunten om mee aan de slag te gaan.

Inhoud Workshop business development

Deze business development workshop wordt volledig op maat gemaakt. In tegenstelling tot andere workshops die ik geef zijn de thema’s die we behandelen iedere keer anders, omdat jouw huidige situatie het uitgangspunt is.

We starten meestal met het ‘low hanging fruit’. Wat heb je al aan middelen? Waar kun je snel stappen zetten voor meer resultaat?). Zo brengen we bestaande online business opportunities in kaart en bepalen van daaruit de volgende stappen.

Vragen die aan bod komen:

 • Op welke manier halen we meer uit ons huidige netwerk?
 • Moeten we iets op Twitter/Facebook/Instagram?
 • Hoe kunnen we bestaande online kanalen verder uitbouwen?
 • Wat hebben we aan materiaal (content) om te gebruiken?
 • Starten we met een nieuwsbrief of publiceren we een whitepaper?
 • Wat kunnen we met onze website doen?
 • Hoe zorgen we voor een effectievere inzet van ons blog?

Waar mogelijk gebruiken we beschikbare cijfers (o.a. websitebezoek, social media) om te zien waar de focus van het business development plan moet komen te liggen.

Business development advies

Deze workshop is ook mogelijk als onderdeel van een langer adviestraject waarin we in meerdere business development sessies toewerken naar concrete resultaten. Ook is het mogelijk om als onderdeel van het business plan alle professionals binnen je organisatie bijvoorbeeld een workshop LinkedIn aan te bieden.

Weinig tijd? Deze workshop is ook te volgens als

 • Adviestraject, verdeeld over verschillende dagdelen of halve dagdelen
 • Ontbijt- of lunchlezing (max 1 uur)

Doelgroep: professionals binnen de zakelijke dienstverlening, waaronder advocaten, internetbureaus, adviesbureaus en bedrijven met een groot-zakelijke klantenkring.

Zelf een workshop volgen?

Ik werk meestal voor bedrijven, maar geef ook workshops op open inschrijving. Daaraan kan iedereen deelnemen. Workshops duren 4 uur en kosten 175 euro ex BTW. Trainingen duren de hele dag en kosten 350 euro ex BTW, inclusief lunch. Wil je op de hoogte worden gehouden van de volgende? Laat dan hieronder je e-mailadres & voorkeur achter, dan laat ik je weten als er iets op de planning staat. Door het formulier in te vullen, kom je automatisch op de mailinglijst van mijn tweewekelijkse nieuwsbrief. Uitschrijven kan eenvoudig door de link onderaan iedere email.
Elja Daae social media trainer

Over je trainer: social media expert Elja Daae

In mijn dagelijks werk ben ik trainer en spreker. Maar ik heb jaren gewerkt als business development executive.  Eerst vanuit een salesfunctie voor de grootzakelijke markt in ICT dienstverlening, later op de business development afdeling van een groot internationaal advocatenkantoor.

Vanuit die ervaring én mijn brede ervaring met online marketing en social media schakel ik makkelijk tussen board room level advies en praktische tips. Uiteraard is vertrouwelijkheid gegarandeerd.

Meer over wie ik ben, vind je via de link hieronder. Op het blog elders op deze site vind je honderden artikelen over LinkedIn, marketing en ondernemersschap. Gewoon even vrijblijvend te bellen om te kijken of ik iets voor jou en je collega’s kan betekenen is uiteraard altijd mogelijk.

social media training aanbeveling

Elja's aanpak voor effectieve trainingen

Als je een training of workshop volgt, wil je dingen leren die je de volgende dag kunt gebruiken in je werk. Dat betekent dat je de stof niet alleen moet begrijpen, maar ook onthouden en kunnen toepassen.

Als trainer is het mijn uitdaging om dat voor elkaar te krijgen. Dat doe ik door

 • Veel toepasselijke, inspirerende voorbeelden;
 • Keuze voor de meest relevante onderwerpen; en
 • Leervormen waarbij zowel ik als jij aan het woord komen.

Het resultaat is een inspirerende training waarbij je die dingen leert waarmee je aan de slag kunt en antwoord krijgt op al je vragen.