Online cursus: Social media voor professionalsonline training social media voor professionals

Heel veel professionals zijn vanuit hun werk bezig met social media. Maar zelden worden deze professionals volledig vrijgemaakt om zich met social media bezig te houden. De online training Social media voor professionals geeft hen handvaten en inspiratie om hun social media activiteiten naar een hoger niveau te tillen.

Social media is een nieuw vakgebied. Het is stilletjes aan onderdeel geworden van heel veel functies binnen en buiten het communicatieveld. En vrijwel altijd is het een taak die erbij gekomen is, bovenop bestaand werk.

Steeds meer professionals binnen én buiten de afdeling communicatie:

Omdat social media razensnel onderdeel is geworden van ons dagelijks leven, wordt het niet altijd gezien als een nieuw vakgebied of een belangrijke skill. Maar de effectieve inzet van social media op bedrijfsniveau vraagt wel degelijk om een goede basiskennis bij degenen die zich er mee bezig houden.

Want social media platformen kennen hun eigen regels, regels die razendsnel veranderen. Bovendien concurreer je er als bedrijf met bedrijven die wél (full time) social media experts inzetten. En als je collega’s social media er een beetje bij doen, is het lastig om optimale resultaten te behalen.

Social media voor professionals

Voor al die professionals die vanuit hun werk te maken krijgen met social media ontwikkelde ik samen met de Sanoma Academy de online training Social media voor professionals. De training geeft niet alleen praktische tips. Het is ook een aanmoediging om anders te kijken naar social media.

Het doel is om deelnemers anders te laten kijken naar social media, effectiever te helpen worden en het uiteindelijk ook nog leuker te gaan vinden.

In de training leer je hoe je snel ziet waar je kunt groeien, hoe je weet wat werkt en wat niet werkt, hoe je een doelgroep kunt bereiken en aanspreken, hoe je sneller aan betere content komt en nog veel meer.

NB: deze online training is niet gericht op een specifiek social media platform. Hij gaat uit van algemene regels. Dat maakt deze training ‘houdbaarder’ dan trainingen met tips over specifieke platformen en toepassingen.

Online training social media voor professionals: inhoud

online training social mediaIedere les bestaat uit een video en vragen.De vragen zijn er niet zo maar: ze zijn er op gericht om de stof direct toe te passen en deelnemers aan het denken te zetten.Sommige lessen bevatten extra materiaal zoals een artikel of PDF.

Inhoud online training:

 1. Inleiding
 2. Meten is weten
 3. Vind het haakje
 4. Zo neem je doelgroep serieus
 5. De perfecte mix
 6. Context
 7. Content maken is niet moeilijk
 8. De S van social
 9. Contenttalent
 10. Blijf vooruit kijken
 11. Groeien op social media

De training is specifiek gericht op professionals die vanuit hun werk te maken krijgen met social media en namens hun werkgever bezig zijn met content, beheer en optimalisatie van social media.

Online trainingen: hosted of als content voor in een bestaand LMS

online training anewspringDe online training Social media voor professionals is net als de online training Bloggen als een pro beschikbaar in een hosted platform. Ik gebruik daarvoor het Nederlandse platform anewspring. Het is ook mogelijk om de online training in een eigen LMS te zetten. Je krijgt dan zowel de video’s als de vragen en andere materialen. De content is op die manier eenvoudig te implementeren in ieder bestaand e-learning systeem (LMS).

Meer informatie een demo

Uiteraard geef ik graag een toelichting op het bovenstaande. Ook is het mogelijk een demo aan te vragen. NB: deze online training is gericht op bedrijven. Hij is niet beschikbaar voor individuele deelnemers. Graag wijs ik je ook op de online training Bloggen als een pro.

[contact-form to=”1op1@eljadaae.nl” subject=”Interesse online training Social media voor professionals”][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”1″][contact-field label=”E-mail” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Telefoonnummer” type=”text”][contact-field label=”Hoe kan ik je helpen?” type=”textarea”][/contact-form]