Omdat jij even stil bleef staan

blogstatistiekenIk gebruik de JetPack plugin voor WordPress. Het is een gratis plugin die allerlei dingen kan (heel veel dingen – ik weet niet eens precies wat allemaal). De plugin geeft bovendien gratis inzicht in je statistieken (via wordpress.com). Hele handige. Handiger dan die van Google Analytics. En door die statistieken weet ik opeens hoeveel mensen iedere dag op mijn blog kijken.

Nou ja – hoe veel mensen mijn nieuwe artikelen lezen, binnen een dag dat ze uitkomen.

Hoeveel denk je?

Nou?

Zie afbeelding hierboven:

24. 26. 30.

In totaal is het meer. 300. 500. Maar dat is allemaal ‘oud’ verkeer. Via Google.

Als blogger die iedere dag blogt, doe ik niet wat ik zorgvuldigere bloggers wel aanraad: veel energie steken in promotie. Ik stuur een automatische tweet, de mensen die geabonneerd zijn op dit blog lezen het (*zwaait*) en that’s it.

Ik moet het van Google hebben, dus.

Maar ook niet. Ha!

Want jij bent nu toevallig degene waar het mij om gaat. Jij!

Een van de 24.

Ik hoorde vandaag in een podcast de man die achter Vox zit (Ezra Klein, hier de link naar de podcast) beschrijven hoe hij zich voelde over zijn blog, dat hij startte tijdens zijn studietijd. Hij heeft nu miljoenen lezers. Toen had hij er 30. En die 30, zei hij, waren we me eigenlijk meer waard dan de miljoenen.

Het is te gek dat 13.000 mensen dit blog lezen iedere maand. Maar ik ken ze niet. Ik zie ze niet. Ze vinden me via Google, lezen een stukje en vertrekken weer. Hopelijk heb ik ze iets gegeven. Ik hoop het. Maar ze lopen daarna weer door.

Jij bent even stil blijven staan.

Dankjewel!

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

12 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Peter Pellenaarsreply
december 17, 2016 at 11:12 AM

Het is voor mij een vaste routine om hier (en enkele andere plaatsen) dagelijks een bezoek te brengen. Reageren komt er niet altijd van, maar ik lees je trouw.

Elja Daaereply
december 18, 2016 at 09:12 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Ik weet dat je er af en toe bent!

Zo simpel is dan gelukreply
december 16, 2016 at 03:12 PM

Ik blijf hier regelmatig even stilstaan!

Elja Daaereply
december 16, 2016 at 07:12 PM
– In reply to: Zo simpel is dan geluk

<3

Henkreply
december 15, 2016 at 06:12 PM

Graag gedaan! Geen dank.

Elja Daaereply
december 15, 2016 at 11:12 PM
– In reply to: Henk

JIJ bedankt Henk!

Carolienreply
december 15, 2016 at 07:12 AM

Via de app Feedly lees ik vrijwel dagelijks je blog. Telt zo’n plugin dat ook mee? En je vaste lezers via Twitter en social media?

Elja Daaereply
december 15, 2016 at 11:12 PM
– In reply to: Carolien

Ik weet niet, ik begin te twijfelen. Ik zie (zie screenshot) alleen de views van de dag op dat ene, nieuwste artikel. Ik kan niet zien waar het verkeer vandaan komt (of wie het waren, uiteraard!). Ik vraag me af of Feedly wel meegeteld wordt, eigenlijk. Ik denk van niet…moet ik eens even aan Raymond Snijders vragen. Hoe dan ook, of het 5, 20, of 40 mensen zijn: dankjewel!

Sjoukje – meergeldminderstressreply
december 15, 2016 at 06:12 AM

Ik lees je als ik je via Bloglovin voorbij zie komen. Dus dan ben ik ook een van de 24 denk ik. Hallo terug!

Elja Daaereply
december 15, 2016 at 11:12 PM
– In reply to: Sjoukje - meergeldminderstress

Als het zo door gaat, ga ik twijfelen aan de statistieken. Maar superleuk om van je te horen. Yay!

Escrita Graforeply
december 15, 2016 at 12:12 AM

Ja, ik geloof dat ik bij die 24 zit. Ik lees je graag! 🙂

Elja Daaereply
december 15, 2016 at 11:12 PM
– In reply to: Escrita Grafo

Woohooo! *zwaait*

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.