Omdat jij even stil bleef staan

blogstatistiekenIk gebruik de JetPack plugin voor WordPress. Het is een gratis plugin die allerlei dingen kan (heel veel dingen – ik weet niet eens precies wat allemaal). De plugin geeft bovendien gratis inzicht in je statistieken (via wordpress.com). Hele handige. Handiger dan die van Google Analytics. En door die statistieken weet ik opeens hoeveel mensen iedere dag op mijn blog kijken.

Nou ja – hoe veel mensen mijn nieuwe artikelen lezen, binnen een dag dat ze uitkomen.

Hoeveel denk je?

Nou?

Zie afbeelding hierboven:

24. 26. 30.

In totaal is het meer. 300. 500. Maar dat is allemaal ‘oud’ verkeer. Via Google.

Als blogger die iedere dag blogt, doe ik niet wat ik zorgvuldigere bloggers wel aanraad: veel energie steken in promotie. Ik stuur een automatische tweet, de mensen die geabonneerd zijn op dit blog lezen het (*zwaait*) en that’s it.

Ik moet het van Google hebben, dus.

Maar ook niet. Ha!

Want jij bent nu toevallig degene waar het mij om gaat. Jij!

Een van de 24.

Ik hoorde vandaag in een podcast de man die achter Vox zit (Ezra Klein, hier de link naar de podcast) beschrijven hoe hij zich voelde over zijn blog, dat hij startte tijdens zijn studietijd. Hij heeft nu miljoenen lezers. Toen had hij er 30. En die 30, zei hij, waren we me eigenlijk meer waard dan de miljoenen.

Het is te gek dat 13.000 mensen dit blog lezen iedere maand. Maar ik ken ze niet. Ik zie ze niet. Ze vinden me via Google, lezen een stukje en vertrekken weer. Hopelijk heb ik ze iets gegeven. Ik hoop het. Maar ze lopen daarna weer door.

Jij bent even stil blijven staan.

Dankjewel!

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
17 december 2016 om 11:42

Het is voor mij een vaste routine om hier (en enkele andere plaatsen) dagelijks een bezoek te brengen. Reageren komt er niet altijd van, maar ik lees je trouw.

Elja Daaeantwoord
18 december 2016 om 21:31
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ik weet dat je er af en toe bent!

Zo simpel is dan gelukantwoord
16 december 2016 om 15:28

Ik blijf hier regelmatig even stilstaan!

Elja Daaeantwoord
16 december 2016 om 19:37
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

<3

Henkantwoord
15 december 2016 om 18:16

Graag gedaan! Geen dank.

Elja Daaeantwoord
15 december 2016 om 23:03
– Antwoord aan: Henk

JIJ bedankt Henk!

Carolienantwoord
15 december 2016 om 07:38

Via de app Feedly lees ik vrijwel dagelijks je blog. Telt zo’n plugin dat ook mee? En je vaste lezers via Twitter en social media?

Elja Daaeantwoord
15 december 2016 om 23:02
– Antwoord aan: Carolien

Ik weet niet, ik begin te twijfelen. Ik zie (zie screenshot) alleen de views van de dag op dat ene, nieuwste artikel. Ik kan niet zien waar het verkeer vandaan komt (of wie het waren, uiteraard!). Ik vraag me af of Feedly wel meegeteld wordt, eigenlijk. Ik denk van niet…moet ik eens even aan Raymond Snijders vragen. Hoe dan ook, of het 5, 20, of 40 mensen zijn: dankjewel!

Sjoukje – meergeldminderstressantwoord
15 december 2016 om 06:13

Ik lees je als ik je via Bloglovin voorbij zie komen. Dus dan ben ik ook een van de 24 denk ik. Hallo terug!

Elja Daaeantwoord
15 december 2016 om 23:01
– Antwoord aan: Sjoukje - meergeldminderstress

Als het zo door gaat, ga ik twijfelen aan de statistieken. Maar superleuk om van je te horen. Yay!

Escrita Grafoantwoord
15 december 2016 om 00:49

Ja, ik geloof dat ik bij die 24 zit. Ik lees je graag! 🙂

Elja Daaeantwoord
15 december 2016 om 23:01
– Antwoord aan: Escrita Grafo

Woohooo! *zwaait*

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.