Gluren bij de buren

gordijnenHet is me wat, dat huizen zoeken op Funda. Je valt van de ene emotie in de andere. Van hoop naar schok, van teleurstelling naar verbazing.

Wij hebben een keer een huis gekocht en een keer een huis verkocht. En sindsdien drie keer een huurhuis gezocht en dat huurhuis op onze beurt weer verhuurd zien worden.

Wat een toestanden, verkopen en verhuren. Dan is kopen/huren toch het leukere deel van het proces!

Ondertussen stel je je bij al die huizen voor hoe het zou zijn om er te wonen. Daarom is het ook een slopend proces (dat dan weer wel). Je ziet jezelf er al wonen. Of toch niet.

Ik verbaas me nog het meeste over sommige foto’s op Funda. Soms zit je echt te gluren bij de buren. Dan hangen de natte handdoeken nog over de badrand.

Ik kan me wel voorstellen dat die makelaars geen zin hebben om de troep op te ruimen, als ze foto’s komen nemen.

En ik kan me wel voorstellen dat verkopers geen zin hebben om kosten te maken door zo’n stylist (hoe heet dat?) in de arm te nemen.

Maar toch denk ik dat het alle verschil maakt in je kansen op de markt. Er zitten foto’s bij waarbij je wel erg goed moet zijn in het ‘door dingen heen kijken’, hoor. Je moet dan wel echt zin hebben om projecten op te pakken.

Ik heb dat niet. Dus ik denk dan: laat maar.

De geleerde les: als wij ooit weer een huis te verkopen hebben, ga ik het netjes maken voor de foto’s en voor de bezichtiging en de muur weer even wit verven en zo en alle prullaria in dozen in de kelder zetten.

PS Ik heb ooit zo’n site gezien waar ze de vreselijkste foto’s van verkoopsites bij elkaar hadden gezet…de raarste foto’s. Van Funda en zo. Het was lollig maar ook heel zielig, eigenlijk.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

KirstenVantwoord
25 maart 2014 om 22:01

Een vriendin van mij is gespecialiseerd in woningfotografie, precies om wat jij zegt. En het maakt zo’n enorm verschil. Het is de – bescheiden – investering meer dan waard.

Elja Daaeantwoord
30 maart 2014 om 15:56
– Antwoord aan: KirstenV

Volgens mij ook: alle verschil!! Ik zat net weer naar een paar huizen te kijken en dacht, het is ook echt de moeite waard om bepaalde verbeteringen te laten uitvoeren voordat je het verkoopt. Steeds minder mensen hebben zin om daar extra voor te lenen (als ze dat al lukt)!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.