Een uur met @puur

Anna MariaDe titel van deze blog post is een beetje onzin. Want ik heb inmiddels wel meer dan 1 uur met @puur doorgebracht.

Toen ik haar nog niet kende, wist ik niet dat ze Anna Maria heet. Ik denk stiekem nog steeds heel vaak, in mijn hoofd, ik bel even @puur.

(voor de niet-twitteraars: dat is Anna Maria’s ‘twitter handle’, haar twitternaam)

Ik geloof niet dat Anna Maria en ik al heel lang kennen. Eigenlijk. Volgens mij was het juni of zo, dat we elkaar voor het eerst in het echt zagen? Maar het voelt langer.

Ik weet niet precies waarom. En hoe dat zo gekomen is.

Waarom matchen mensen?

Zij is zacht, waar ik hard ben. En ik ben hard, waar zij zacht is.

Zij is bout waar ik subtiel ben. En zij is subtiel waar ik bout ben.

Haar Amsterdams en mijn expatNederlands zijn samen Echt Nederlands.

Zij geeft tours, waar ik een enthousiast afnemer van tours-met-geweldige-gidsen ben.

En zij heeft ideeën, waar ik praktisch ben. Terwijl zij praktisch is, waar ik ideeën heb.

Zij doet twitterluches en twitterradio waar ik twitterchat.

Ik ben er nog niet uit of het een geval is van ‘opposites attract’.

elja anna-maria zet je zaak op de kaartOf meer: ons (her)kent ons.

In figuurlijke zin dan. Want ik weet geen barst van haar wereld (die van events – ze heeft eventbureaus in Amsterdam, Utrecht en nu ook in Rotterdam). Als ze mij een verhaal vertelt moet ze soms iedere paar seconden stoppen omdat ik de namen van mensen, locaties, evenementen, initiatieven en gebeurtenissen totaal niet ken. En ik geef haar (denk ik) weer een andere kijk op mijn wereld van online marketing en dat soort dingen.

Maar het leuke is:

Er zijn maar weinig mensen die mij zo hard laten lachen. Een ochtendteloongesprekje met Anna Maria en mijn dag kan niet stuk.

En van wie ik feedback zo makkelijk accepteer (er moeten meer foto’s op dit blog, hoorde ik vandaag, want ook al staan ze er, ze ziet ze niet)

Ik weet niet.

Misschien zijn wel allebei (@) puur en komt het daardoor?

Maar een ding weet ik wel.

Zonder Twitter waren we elkaar nooit tegengekomen.

Lang leve Twitter (social media is toch echt ergens goed voor, soms!)

Sharing is caring

De link van de dag is, dat kan niet anders, het blog van Anna Maria: ‘Anna Maria heeft gelijk‘. En zo is het. (ze blogt nu ook iedere dag! Yay!)

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
14 oktober 2014 om 09:08

Een jaar of 7 terug bezocht ik haar blog bij webminlog regelmatig. De laatste jaren is daar door haar Twitterverslaving flink de klad in gekomen. Dit jaar een kleine plogopleving en nu blogt ze weer de laatste 3 dagen. Ben benieuwd of ze dat vol gaat houden. Ik zou dat wel erg leuk vinden omdat ik uiterst weinig met twitter heb.

Elja Daaeantwoord
14 oktober 2014 om 12:25
– Antwoord aan: Ximaar

Ja dat kan ik me voorstellen, dat je iemand dan wat minder volgt! Ik genoot van haar plogs en nu weer van haar blog. Eens kijken hoe zich dat gaat ontwikkelen. Maar de radioshow is ook een aanrader hoor. Soms komt Twitter voorbij maar het vooral haar vrolijke kijk op de online wereld.

Ximaarantwoord
14 oktober 2014 om 19:54
– Antwoord aan: Ximaar

Oeps hette ik zomaar Guest omdat ik onterecht dacht dat ik bij disqus was ingelogd. 😉

Elja Daae
16 oktober 2014 om 20:45
– Antwoord aan: Ximaar

Haha. Ach. One way or the other 🙂

puurantwoord
16 oktober 2014 om 11:02
– Antwoord aan: Ximaar

Ximaar!!!!!!!!! Ja die twitterverslaving is gruwelijk!! Leuk je woorden hier te lezen! Xije!

Linda Kwakernaatantwoord
13 oktober 2014 om 23:37

Haha het plezier spat van de foto’s af!
Ladies : YOU ROCK!!

Elja Daaeantwoord
14 oktober 2014 om 12:25
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

YOU ROCK Linda!

Linda Kwakernaat
14 oktober 2014 om 12:37
– Antwoord aan: Elja Daae

Momenteel *nog* even niet 😉

Carolien Geurtsen
14 oktober 2014 om 15:05
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

xx <3 Linda

Elja Daae
16 oktober 2014 om 20:45
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

Je kunt ook rocken als je niet rockt hoor. Snap je?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.