Discipline

Discipline. Ik zit er een beetje over te peinzen. Omdat ik het heb. Maar soms ook niet.

Ik zag mezelf altijd meer als iemand met Doorzettingsvermogen dan met Discipline. Discipline klinkt saai. Doorzettingsvermogen klinkt stoer. En ik heb al doorzettingsvermogen sinds ik 2 maanden te vroeg geboren werd. En als je 0 bent, heb je nog geen discipline lijkt me zo. Maar misschien ben je dan wel al een vechtertje. Doorzettingsvermogen dus.

Nu lag ik al in bed en dacht ik over discipline en dacht ik: als het je lukt om – zelfs als je moe bent – een nieuwsbrief te schrijven, omdat dat moet, omdat je besloten hebt dat je die iedere tweede vrijdag verstuurt … waarom lukt het dan niet meer om te bloggen? Als je ligt te denken over discipline, waarom gooi je die gedachte dan niet gewoon online?! Net als vroeger?

Het antwoord heeft, denk ik, NIETS met discipline te maken. Meer met angst. Met gedachten als:

  • Als al die honderden nieuwe lezers (mijn boek komt 9 mei uit! had ik dat al gezegd) mijn blog bezoeken en ze zien deze onzin, dan komt dat niet sterk over.
  • Als ik nu ga bloggen, moet ik ook weer een plaatje maken voor erbij, en daar heb ik geen zin in. Maar zonder plaatje mag het niet online want dat toont niet mooi.

Zo zie je maar: bloggen is een prachtige manier om even tegen de wereld te praten bij wijze van klankbord. Of tegen jezelf. Een korte analyse van je eigen gedrag is veel effectiever als je het blogt.

Maar wel jammer van mijn imago als social media expert, bij al die nieuwe bezoekers die straks dit blog lezen.

Misschien moet ik het na publicatie dan maar gewoon deleten.

(grapje)

PS Ik kon het niet laten om toch even een totaal willekeurige Canva afbeelding te downloaden in het kader van Canva-roulette. Haha! 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianneantwoord
26 april 2019 om 13:02

Ik kreeg er gisteren een nieuwe volger bij. Vanwege een blog uit de Loopbaan serie. En nog een blog uit die serie. Ik ga je volgen, schreef zij, en ik waarschuwde voor het feit dat ik ook over andere dingen schrijf. Mijn leven, muts-momentjes, maar ook over de avonturen van een knuffelmuis en zijn knuffelvriendjes. Na een uurtje reageerde zij zeer enthousiast over mijn schrijfstijl. Juist vanwege de diversiteit en de ‘pfff waar zal ik het nu weer eens over hebben’- momenten. Misschien wel omdat die momenten voor veel mensen herkenbaar zijn.
Social Media experts die alleen maar perfectie afleveren, daar heb ik weinig mee. Dat voelt op de een of andere manier niet echt.
Of misschien ben ik wel jaloers omdat die staat van perfectie, die staat van expert zijn, nog zo ver van mijn bed staat. 😉

Elja Daaeantwoord
6 mei 2019 om 14:14
– Antwoord aan: Rianne

Nou, volgens mij is het krachtige juist wat jij zegt: dat het echt is en herkenbaar. Die perfectie lijkt wel heel professioneel en zakelijk en succesvol, maar stiekem voelt het voor anderen natuurlijk net als het voor jou en mij voelt: te perfect. En het is prima als mensen alleen iets aan je blogs met tips hebben, maar nog veel leuker als ze ook iets met JOU hebben!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.