De sprong wagen

zwembadGisteren was het weer hier zo mooi dat we zijn gaan zwemmen. Het was de eerste keer dit jaar dat ik naar het zwembad hier op de compound ging. En eerlijk gezegd heb ik vorig jaar niet zo veel gezwommen. Ik was nog veel te veel bezig met, ik weet niet wat, de verhuizing, geen rust, zoiets.

Maar gisteren sprak mijn liefhebbende echtgenoot (die dit niet leest!) de legendarische woorden: “Wat krijg ik van je als ik naar de overkant zwem?”. Het was vrij koud namelijk, het water. Uiteraard sprak zijn competitief aangelegde vrouw toen de legendarische woorden: ‘Wat krijg ik van JOU als IK naar de overkant zwem?”.

50 lira was het bod maar daar doen we het natuurlijk niet voor.

De lol van die eerste duik

Ik was vroeger een echte waterrat en deed niets liever dan het zwemmen. En in het zwembad had ik groot plezier in duiken. Vooral die eerste duik. Dat je niet weet hoe koud het zal zijn maar dat je weet: als je maar eenmaal duikt dan komt het vanzelf goed.

Jaren niet meer gedaan, een zwembad ingedoken. Wat gezapig van mij eigenlijk.

Gisteren dacht ik: hop! Ik doe het. Ik duik dat koude zwembad in. Dat lijkt me wel goed voor mezelf, voor het respect van mijn echtgenoot en natuurlijk het beeld dat mijn jongetjes hebben van moeders. Belangrijk!

Dit is het leuke aan in een koud zwembad induiken: het enige dat je hoeft te doen, is te duiken. Los te komen van de grond en besluiten om te gaan, om de overkant te halen. Zodra je los bent van de grond, ben je onderweg en gaat het eigenlijk gewoon vanzelf. Gewoon besluiten om het te doen en besluiten om te blijven zwemmen.

Dat is wel belangrijk, als je het water raakt ook echt gaan zwemmen en blijven zwemmen. Want als je stopt ga je nadenken over hoe koud het is en dan houdt het op.

Commit yourself!

Veel dingen in het leven zijn zo misschien? Jezelf committen tot de sprong en besluiten om te blijven bewegen zodra je onderweg bent, richting je doel. Gek genoeg is dat makkelijk dan twijfelend kleine stapjes te zetten. Net als iedere dag bloggen voor mij makkelijker is dan mezelf voornemen om een keer per week te bloggen.

Heerlijk gevoel.

Geen 50 lira gewonnen want ‘de deal was niet rond’ volgens F. Maar gelukkig ging het daar ook niet om. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.